Akademija za glasbo --------------------
Iskanje
Obvestila

ALEXANDER TEHNIKA

!!!ZAČETNI IN NADALJEVALNI SEMINAR!!!

Opus

Oddelek za staro glasbo na ljubljanski Akademiji za glasbo.
"Od 6:48 do 10:43"

Delovni čas

med prvomajskimi prazniki
Akademija za glasbo Akademija za glasbo Akademija za glasbo Akademija za glasbo Akademija za glasbo Akademija za glasbo Akademija za glasbo Akademija za glasbo Akademija za glasbo Akademija za glasbo
Domov Kontakt RSS fb Switch to English intranet

POTOČNIK Tone izr. prof.

pošlji prijataljunatisni
Osebno:

Naziv:

Ime:

Tone

Priimek:

POTOČNIK



Izv. naziv:

izr. prof.

E-mail:

tone.potocnik@ag.uni-lj.si



Telefon:

GSM:

+ 386 41 977 282



Spletna stran:



Kabinet:



Tone POTOČNIK
Govorilne ure:
Torek 11.00 - 12.00 (Gos. 16)

Življenjepis
Rojen sem 13.1. 1951 na Bukovici v Selški dolini v številni kmečki družini očetu Francu in materi Ljudmili , rojeni Mušič.
Oče je med drugim tudi organist in ljudski glasbenik .
 
Po osnovni šoli in nižji glasbeni šoli; klavir - prof. P. Capuder nadaljujem študij na Srednji glasbeni šoli v Ljubljani; klavir- prof. J.Š.Poženel ter teoretski oddelek - prof. Z. Ciglič.
 Tam leta 1969 tudi maturiram z odličnim uspehom.

 Istega leta se vpišem na Akademijo za glasbo v klavirski razred-  prof. M. Lipovšek in orgle- prof.H.Bergant.
Po treh letih študija na Akademiji za glasbo se odpravim v Zagreb, kjer se vpišem v tretji letnik klavirja - prof. V. Krpan.
 Po končanih štirih letih študija dobim pred diplomo še dodatni nagradni peti letnik študija.
Diplomiram  1977. leta z odliko.

Januarja 1978 sem sprejet na podiplomski študij klavirja na Accademia di Santa Cecilija v Rimu -  prof. V. Vitale.
V naslednjem šolskem letu 1878/79 se vpišem na PONTIFICIO ISTITUTO di MUSICA SACRA v Rimu, kjer študiram gregorijanski koral, orgle in kompozicijo.
Tam v naslednjih letih dosežem tudi dve licenci, in sicer 1980 "Licenza in Canto Gregoriano" in 1984 "Licenza in Musica Sacra", ki je nadaljevanje prejšnje.
V teh dveh licencah je zaobjet tudi kompleten študij gregorijanskega korala.

Leta 1983 končam 5. letnik orgel na Conservatorio di Musica  di S. Cecilia - Leta 1985 končam štiriletni študij Organo Liturgico z kvalifikacijo ORGANISTA DA CHIESA- prof.E. Arndt.
Študij orgel nadaljujem še eno leto - prof. G. Parodi.

Med drugim na tem institutu študiram še šest let klavir - prof. F. Medori. Obenem pa sem imel možnost obogatiti klavirsko znanje v privatni šoli prof.G. Agosti-ja.

Leta moje vrnitve v Slovenijo so izpolnjena predvsem z bogatim poustvarjanjem na področju orgelske glasbe in obsežnim pedagoškim delovanjem na Akademiji za glasbo v Ljubljani.
 Tam sem bil 24. junija 1993 imenovan za predavatelja klavirja, v naslednjih letih pa še za docenta za gregorijanski koral in zgodnjo glasbo, na Akademiji za glasbo sem tudi redno zaposlen.
V okviru akademije ustanovim Scholo Cantate Domino in Koralni zbor Akademije za glasbo v Ljubljani, izven nje pa še Scholo Cantorum Labacensis in Scholo Sitiensis,katerih glavni namen je oživitev tradicije petja gregorijanskega korala.

prof.L. Celeghin.
Leta 1985 končam štiriletni študij Organo Liturgico z kvalifikacijo ORGANISTA DA CHIESA- prof.E. Arndt.
Študij orgel nadaljujem še eno leto - prof. G. Parodi.

Med drugim na tem institutu študiram še šest let klavir - prof. F. Medori. Obenem pa sem imel možnost obogatiti klavirsko znanje v privatni šoli prof.G. Agosti-ja.

Leta moje vrnitve v Slovenijo so izpolnjena predvsem z bogatim poustvarjanjem na področju orgelske glasbe in obsežnim pedagoškim delovanjem na Akademiji za glasbo v Ljubljani.
 Tam sem bil 24. junija 1993 imenovan za predavatelja klavirja, v naslednjih letih pa še za docenta za gregorijanski koral in zgodnjo glasbo, na Akademiji za glasbo sem tudi redno zaposlen.
V okviru akademije ustanovim Scholo Cantate Domino in Koralni zbor Akademije za glasbo v Ljubljani, izven nje pa še




Bibliografija:
Pomembnejših dosežkov in nastopov  iz področja gregorijanskega korala.
-14.julij 1992,Crngrob-Mednarodni festival IDRIART
-15.september 1995, Rim- Italija
-19.junij 1997, Ljubljana-Otvoritev mednarodnega simpozija Srednjeveška glasba na Slovenskem
-26.september 1997,Mednarodni simpozij Struška jesen –Struga –Makedonija
-7. september 1998,Maribor- otvoritveni koncert glasbenega septembra
-12.marec 2000, Catedrale di Cividale
-24.avgust 2000,Hvar-Hrvaška
-20.avgust 2001,Festival Radovljica
-25.oktober 2001, Slovenska filharmonija. Ljubljana-Koncert ob tristoletnici Akademije filharmonikov
-27.julij 2003, Češki Krumlov-Češka-Festival stare hudby
-28.julij 2003, Bratislava –Slovaška
-28.avgust 2004, Žička kartuzija, Slovenske Konjice
-   avgust 2005, izid zgoščenke EGO SUM RESURRECTIO ET VITA
-24.junij 2006,Ittingen-Švica
-2. april 2007, Zagreb-Hrvaška-Festival Pasijonska baština
-9. maj 2007, Ljubljana-prva izvedba rekonstrukcije Oficija kranjskih patronov  Kancijana in tovarišev



Urnik:
Izberite obdobje:


Datoteke:
Predstavitev_korala.pdf


Objavljeno: 18.04.2015
Velikost: 6,6Mb
Izdelava 2007-2015 Nanosplet.com

Uporabljamo piškotke!


Naše spletne strani uporabljajo piškotke (cookies), s katerimi vam lahko zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo pa jih tudi za beleženje statistike dostopa.

Več o piškotkih

Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov.