Akademija za glasbo --------------------
Iskanje
Obvestila
Trenutno ni novic!
Akademija za glasbo Akademija za glasbo Akademija za glasbo Akademija za glasbo Akademija za glasbo
Domov Kontakt RSS fb Switch to English intranet

pošlji prijataljunatisni

S februarjem 2015 je študentom Univerze v Ljubljani omogočen brezplačen dostop do portala GoinGlobal, ki predstavlja vir koristnih informacij pri iskanju praks in pripravništev v tujini. Na portalu lahko najdete:

·       vodiče po več kot 40 državah (ter več kot 50 ameriških in kanadskih mestih), kjer so navedeni podrobni podatki o: načinih iskanja službe, vizah in delovnih dovoljenjih, zaposlovalcih in trgu dela na splošno, stroških bivanja in transporta, plačah, davkih itd. Na voljo so primeri motivacijskih pisem in CV-jev v angleškem in lokalnem jeziku, nasveti, kako se pripraviti na razgovor ter informacije o kulturnih posebnostih;

·       iskalnik po približno 16 milijonih prostih delovnih mest in pripravništev na globalni ravni, ki akumulira podatke z velikega števila drugih zaposlitvenih portalov, kadrovskih agencij ipd.;

·       globalni poslovni imenik podjetij, kjer lahko poiščete podatke o dejavnosti, št. zaposlenih, finančnih rezultatih ipd.;

·       veliko število člankov in nasvetov na temo pridobivanja delovnih izkušenj v mednarodnem okolju.

Dostop do portala je mogoč z vseh stacionarnih računalnikov na fakultetah in akademijah ter preko brezžičnega omrežja eduroam s klikom na logo GoinGlobal (gl. dno strani). Z gumbom »Create Personal Account«, ki ga najdete v zgornjem desnem kotu portala, si lahko ustvarite tudi osebni račun in nato do vsebin dostopate s katere koli lokacije (oddaljeni dostop).

V primeru težav z dostopom se lahko obrnete na karierno svetovalko Sašo Radusinović (aleksandra.radusinovic@uni-lj.si; 01/ 2418-684 ). 

V skladu z novim dogovorom bo dostop trajal do 15.1.2016 (namesto do 30.8.2015). Portal je zelo uporaben za študente/zaposlene, ki iščejo institucije gostiteljice za Erasmus+ prakse ali zaposlitev v tujini kot tudi za splošne informacije o državah (celega sveta), ki so dobrodošle za kogarkoli, ki se odpravlja na mobilnost v tujino.
V priponkah vam posredujemo navodila za dostop do portala, na spletni povezavi https://online.goinglobal.com/login.aspx?ReturnUrl=%2fpresentation3.aspx  je na voljo tudi predstavitveni film
(p.s. GG nas je posebej opomnil, da za vsa gradiva na portalu velja copyright zakonodaja, tj. kopiranje in razpečevanje gradiv tretjim osebam ni dovoljeno). Informacije in logo so objavljeni tudi na prvi strani UL:  http://online.goinglobal.com/default.aspx  ( in prav tako na straneh Službe za mednarodno sodelovanje in Kariernega centra).

DOSTOP

Izdelava 2007-2015 Nanosplet.com

Uporabljamo piškotke!


Naše spletne strani uporabljajo piškotke (cookies), s katerimi vam lahko zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo pa jih tudi za beleženje statistike dostopa.

Več o piškotkih

Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov.