Akademija za glasbo --------------------
Iskanje
Obvestila
Trenutno ni novic!
Akademija za glasbo Akademija za glasbo Akademija za glasbo Akademija za glasbo Akademija za glasbo
Domov Kontakt RSS fb Switch to English intranet

pošlji prijataljunatisni

Glasbenopedagoški zbornik Akademije za glasbo v Ljubljani / The Journal of Music Education of the Academy of Music in Ljubljana je revija, usmerjena na področje glasbene pedagogike.  Objavlja znanstvene prispevke slovenskih in tujih raziskovalcev, ki so nastali na podlagi teoretičnih in empiričnih raziskav.   Poleg prispevkov z glasbenopedagoškega področja objavlja tudi prispevke s področij glasbene teorije, muzikologije, akustike, estetike in drugih z glasbo povezanih ved. Objavljeni prispevki so temeljni za razvoj in oblikovanje slovenske znanstvene in strokovne glasbenopedagoške terminologije.

Na glasbenopedagoškem področju se tematsko posveča različnim raziskovalnim temam, povezanim s celotno vertikalo splošnega izobraževanja in specialnega glasbenega izobraževanja. Pozornost namenja tudi obravnavi tem, povezanih s šolsko politiko, umeščenostjo glasbenega izobraževanja v različne nacionalne izobraževalne sisteme ter obravnavi tem, ki segajo na področje vseživljenjskega učenja.

V tematskih številkah celovito znanstveno obravnava posamezne slovenske skladatelje, ki so delovali tudi na pedagoškem področju. Z njimi zapolnjuje vrzeli na področju zgodovine slovenske glasbene pedagogike in prispeva k znanstvenim dognanjem na področjih slovenske glasbene ustvarjalnosti in poustvarjalnosti polpretekle dobe.

Revija objavlja ocene znanstvenih monografij ter povzetke doktorskih disertacij, javno zagovorjenih na UL Akademiji za glasbo.

 

Izdelava 2007-2015 Nanosplet.com

Uporabljamo piškotke!


Naše spletne strani uporabljajo piškotke (cookies), s katerimi vam lahko zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo pa jih tudi za beleženje statistike dostopa.

Več o piškotkih

Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov.