Akademija za glasbo --------------------
Iskanje
Obvestila
Trenutno ni novic!
Akademija za glasbo Akademija za glasbo Akademija za glasbo Akademija za glasbo Akademija za glasbo
Domov Kontakt RSS fb Switch to English intranet

pošlji prijataljunatisni

Vpis in izposoja

Vpis

Vpis v knjižnico je možen le ob predložitvi veljavne osebne izkaznice ali potnega lista. Ob vpisu poravnate članarino po veljavnem ceniku. Plačila članarine so oproščeni zaposleni na Univerzi v Ljubljani, dijaki ter ostali uporabniki do 18. leta starosti, brezposelne osebe (predložijo veljavnega dokazila), upokojenci ter člani bibliotekarskega društva ob predložitvi veljavne društvene izkaznice.

Vsak član knjižnice prejme ob vpisu člansko izkaznico. Člani lahko uporabljate storitve knjižnice samo ob predložitvi članske izkaznice. Izkaznica ni prenosljiva in jo lahko uporablja le njen imetnik. Dolžnost člana je, da knjižnico takoj obvesti o izgubljeni izkaznici kakor tudi o spremembi bivališča in drugih podatkov.

Enotna knjižnična izkaznica za študente Univerze v Ljubljani

Redni, izredni in podiplomski študenti UL si lahko s potrjeno študentsko izkaznico ali z indeksom izposojate knjige v vseh knjižnicah Univerze v Ljubljani, Narodni in univerzitetni knjižnici (NUK) ter Centralni tehniški knjižnici Univerze v Ljubljani (CTK). Vsak študent se mora evidenčno vpisati v posamezno knjižnico, ni pa mu treba plačati članarine, saj jo je plačal že ob vpisu na matično fakulteto

Za vpis potrebujete poleg veljavne študentske izkaznice oz. potrjenega indeksa tudi osebno izkaznico ali potni list. Članstvo študentov UL traja do konca študijskega leta. Študenti UL lahko uporabljate storitve knjižnice ob predložitvi članske ali študentske izkaznice.
 
Študenti brez statusa (pavzerji) poravnate članarino v knjižnici matične fakultete, s potrdilom o vplačilu pa si lahko eno leto izposojate gradivo tudi v drugih knjižnicah, razen v NUK-u in CTK-ju.
 
Študenti drugih univerz in visokih šol se vpišete v vsako knjižnico Univerze v Ljubljani posebej.

Ob koncu študija morate študenti Akademije za glasbo v Ljubljani vrniti vse izposojeno gradivo in poravnati vse obveznosti do knjižnice. V nasprotnem primeru ne boste mogli zaključiti študija. V knjižnici dobite potrdilo, ki ga nato oddate v referatu. 
  
Izposoja
 
Knjižnica je zasnovana na principu prostega pristopa, kar pomeni, da uporabniki sami poiščete gradivo, ki si ga želite izposoditi. Pri iskanju si pomagate z računalniškimi katalogi (OPAC/COBISS )i. Knjižničarji seznanijo uporabnike z načinom iskanja gradiva v knjižnici
Izdelava 2007-2015 Nanosplet.com

Uporabljamo piškotke!


Naše spletne strani uporabljajo piškotke (cookies), s katerimi vam lahko zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo pa jih tudi za beleženje statistike dostopa.

Več o piškotkih

Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov.