Akademija za glasbo --------------------
Iskanje
Obvestila

ALEXANDER TEHNIKA

!!!ZAČETNI IN NADALJEVALNI SEMINAR!!!

Opus

Oddelek za staro glasbo na ljubljanski Akademiji za glasbo.
"Od 6:48 do 10:43"

Delovni čas

med prvomajskimi prazniki
Akademija za glasbo Akademija za glasbo Akademija za glasbo Akademija za glasbo Akademija za glasbo Akademija za glasbo Akademija za glasbo Akademija za glasbo Akademija za glasbo Akademija za glasbo
Domov Kontakt RSS fb Switch to English intranet

pošlji prijataljunatisni


Telefon:012427310
Elektronski naslov:
knjiznica@ag.uni-lj.si  

Storitev medknjižnične izposoje
 

V knjižnici Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani izvajamo medknjižnično izposojo na področju celotne Slovenije za vse člane knjižnice. Kadar želeno knjižnično gradivo ni dostopno v knjižnici  Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, ga je tako možno naročiti iz drugih slovenskih knjižnic. Preko medknjižnične izposoje lahko naročite raznovrstno gradivo v tiskani, elektronski ali drugi obliki, in sicer: strokovne in znanstvene monografije, disertacije, raziskovalne naloge, konferenčna gradiva in prispevke, posamezne številke revij, članke in drugo gradivo. 

Naročanje in prevzem gradiva iz drugih slovenskih knjižnic 

Člani knjižnice lahko knjižno gradivo iz drugih slovenskih knjižnic naročite preko spletne aplikacije COBISS/OPAC - Moja knjižnica. Naročeno gradivo iz drugih slovenskih knjižnic prevzamete člani knjižnice osebno pri izposojevalnem pultu v knjižnici Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani. Preklic naročila je možen le v primeru, da knjižnica dobaviteljica še ni odposlala gradiva. 

Uporabnik se ob oddaji naročila obveže, da bo:

  • pri uporabi gradiva dosledno spoštoval avtorsko in sorodne pravice,
  • ob prevzemu gradiva poravnal vse stroške, ki bodo nastali z medknjižnično izposojo oziroma posredovanjem dokumentov,
  • poravnal vse stroške medknjižnične izposoje tudi v primeru, če gradiva ne bo prevzel,
  • izposojeno gradivo vrnil v knjižnico pravočasno in nepoškodovano,
  • v primeru prekoračitve izposojevalnega roka poravnal vse nastale stroške,v primeru poškodovanja ali izgube izposojenega gradiva poravnal vse nastale stroške.

Uporabnik, ki ima do knjižnice Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani neporavnane zapadle terjatve, do njihove poravnave storitev medknjižnične izposoje in posredovanja dokumentov ne more uporabljati.

Naročanje in prevzem gradiva iz knjižnice Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani 

Preko medknjižnične izposoje posredujemo tudi gradivo iz lastne knjižnične zbirke, vendar le pravnim osebam, to je knjižnicam in drugim organizacijam v Sloveniji. Naročeno gradivo boste prejeli v želeni obliki na izbrani poštni oziroma elektronski naslov ali po faksu. 

Zaradi določil avtorskopravne zakonodaje včasih ni mogoče posredovati gradiva v želeni obliki. To velja zlasti za gradivo v elektronski obliki. 

Stroški storitve medknjižnične izposoje 

Storitev medknjižnične izposoje gradiva iz knjižnice Akademie za glasbo Univerze v Ljubljani se poravna po veljavnem ceniku knjižnice Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani.

Stroški medknjižnične izposoje gradiva in posredovanja dokumentov iz drugih slovenskih knjižnic so odvisni od vrste storitve ter cenika dobavitelja naročenega gradiva. 

Rok izposoje  

  • iz fondov knjižnice Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani:

do 30 dni za knjige (z možnostjo podaljšanja roka izposoje), do 7 dni za revije

  • iz drugih slovenskih knjižnic:
               do 14 dni, razen v primeru, da knjižnica, ki izposodi gradivo, ne določi drugače.
Izdelava 2007-2015 Nanosplet.com

Uporabljamo piškotke!


Naše spletne strani uporabljajo piškotke (cookies), s katerimi vam lahko zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo pa jih tudi za beleženje statistike dostopa.

Več o piškotkih

Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov.