Eva Majcen, kljunasta flavta in Matija Hozjan, kitara

21.11.2023
19:30
Akademija za glasbo, Dvorana Tria Lorenz

Eva Majcen, kljunasta flavta
Mentorica: prof. Maruša Brezavšček
asist. Branimir Rezić, čembalo

Matija Hozjan, kitara
Mentor: prof. Tomaž Rajterič

Spored:
Jacobus Clemens non Papa (1510/1515–1555/1556), Girolamo Dalla Casa (?–1601): Frais et gaillard

Giovanni Battista Fontana (1589–1630): Sonata sesta

Charles Dieupart (1676–1751): 3. Suita v d-molu
- Ouverture
- Allemande
- Courante
- Sarabande
- Gavotte
- Menuet serieux

Antonio Vivaldi (1678–1741): Koncert v C-duru, RV 444
- Allegro non molto
- Largo
- Allegro molto

‣ ‣ ‣

Luis de Narváez (fl. 1526–1549): Cancion del Emperador
Francisco de Asís Tárrega Eixea (1852–1909): Fantazija na teme iz opere Traviata
Reginald Smith Brindle (1917–2003): El Polifeom de Oro
Heitor Villa-Lobos (1887–1959): Etuda št. 11
Mario Castelnuovo-Tedesco (1895–1968): Passacaglia, op. 180

 

EVA MAJCEN je svojo glasbeno pot začela pri sedmih letih pri prof. Andreji Puhar v Glasbeni šoli Tržič. Po uspešnem zaključku osnovnega šolanja je leta 2016 nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, v razredu prof. Mateje Bajt, kjer je leta 2020 maturirala. Svojo pot gradi na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je do konca leta 2022 redno študirala pri prof. Mateji Bajt, leta 2023 pa pri prof. Matthijsu Lunenburgu, pri katerem je diplomirala. Magistrski študij nadaljuje pri prof. Maruši Brezavšček. Kot solistka in članica komorne zasedbe se je v letih 2015, 2019 in 2022 udeležila tekmovanja TEMSIG. Leta 2015 je v zasedbi kvarteta kljunastih flavt dosegla zlato plaketo in 2. nagrado, leta 2019 je kot solistka prejela zlato plaketo, 2. nagrado in posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe ter leta 2022 kot solistka prejela zlato plaketo in 2. nagrado. Nastopa kot solistka in članica komornih zasedb ter ansamblov na številnih šolskih in izvenšolskih dejavnostih. Z ansamblom je nastopila na Gradu Bogenšperk, v Novi Gorici, v Mekinjah pri Kamniku, v Stolnici sv. Nikolaja v Ljubljani, na Brdu pri Kranju, na Ministrstvu za šolstvo, na Institutu Jožef Stefan, v cerkvi Sv. Petra nad Begunjami in v Predsedniški palači. Z ansamblom kljunastih flavt je leta 2020 sodelovala na samostojnem koncertu v Stolpu Škrlovec v Kranju. V letu 2022 je v kvintetu kljunastih flavt AG nastopila v ciklu Solo e da camera, na Ptuju, v okviru koncertov Glasbene Mladine Ljubljanske, na Otvoritvi slovenskih glasbenih dnevov v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, na koncertu Slavnostna akademija ob 150. obletnici Glasbene matice Ljubljana, prav tako je sodelovala pri projektu Mladi talenti v okviru Akademije za glasbo v Ljubljani. Leta 2023 je v Duu erithaci rubeculae nastopila v okviru koncertov Glasbene Mladine Ljubljanske in v ciklu Solo e da camera. V kvartetu kljunastih flavt je sodelovala tudi z zborom Vokalne akademije Ljubljana. Redno se udeležuje seminarjev Mojstrskega tečaja za kljunasto flavto v Radovljici pri prof. Mateji Bajt, kjer nastopa na zaključnih koncertih. Leta 2020 in 2021 je skupaj z ansamblom v okviru tečaja priredila samostojni koncert. Udeležila se je tudi seminarjev, ki so jih vodili prof. Katharina Lugmayr, prof. Helge M. Stiegler, prof. Matthijs Lunenburg in prof. Anne-Suse Enßle.

Čembalist BRANIMIR REZIĆ (rojen leta 1989 na Hrvaškem) deluje tudi kot skladatelj. Svojo glasbeno pot je začel v Drnišu z glavnim predmetom klavir, nato je svoje izobraževanje nadaljeval v Srednji glasbeni šoli Ivana Lukačića v Šibeniku, kjer je maturiral na Oddelku za glasbeno teorijo. Po končani srednji šoli se je leta 2007 vpisal na Umetniško Akademijo Univerze v Splitu (UMAS), kjer je leta 2012 diplomiral na Oddelku za glasbeno teorijo. Istega leta je nadaljeval študij na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani, kjer je leta 2015 magistriral na Oddelku za sakralno glasbo. V času študija sakralne glasbe se je začel izpopolnjevati na Katedri za staro glasbo (sedanji Oddelek za staro glasbo UL AG) pri izr. prof. Egonu Mihajloviću na področju čembala in bassa continua. Leta 2015 se je vpisal na magistrski študij čembala pri prof. Mihajloviću, ki ga je leta 2018 končal z odliko. Redno se izobražuje na številnih seminarjih za čembalo, kompozicijo in zborovsko dirigiranje. Kot skladatelj je bil večkrat nagrajen. Njegove skladbe izvajajo tudi v tujini. Kot čembalist in asistent dirigenta je sodeloval na številnih koncertih z Baročnim orkestrom UL AG, SNG Maribor, Zborom Slovenske filharmonije, Slovenskim baročnim orkestrom, MePZ Obala itn. Od leta 2017 vodi samostojne delavnice na področju glasbene umetnosti in teorije. Trenutno dela kot svobodni umetnik ter poučuje na privatni glasbeni šoli. Trenutno je zunanji strokovni sodelavec na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani.

MATIJA HOZJAN (1998), se je kitare začel učiti pri sedmih letih, na nižji glasbeni šoli v Lendavi, pri učitelju Vojislavu Sljepčeviću. Od 6. do konca 8. razreda glasbene šole ga je poučeval učitelj Dušan Stojanović. Šolanje je nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru, pri profesorju Saši Lamutu. V času glasbenega izobraževanja se je dodatno izobraževal na raznih seminarjih in mojstrskih tečajih pri več priznanih glasbenikih in profesorjih, kot so: Joaquin Clerch, Thibaut Garcia, Goran Krivokapić, Zoran Krajišnik, Paolo Pegoraro, Eliot Fisk, David Pavlovits, Shih-yu Liu, Daniel Cerović, Istvan Römer, Tomaž Rajterič, Enrique Salmeron in drugi. Po končani umetniški gimnaziji leta 2018 je v šolskem letu 2018/2019 deloval tudi kot učitelj kitare na glasbeni šoli Lendava in se hkrati dodatno izobraževal pri profesorju Damjanu Stanišiću ter uspešno opravil sprejemni preizkus na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Leta 2020 je prejel posebno nagrado Honorable mention in 5. mesto na festivalu kitare v Bostonu v ZDA (Boston Gfest 2020), lani pa je na tekmovanju Latin American music festival v Bostonu osvojil 2. mesto (LAMF 2022), ter na mednarodnem tekmovanju vseh inštrumentov Laszlo Spezzaferri Verona srebrno plaketo in 2. mesto med kitaristi v kategoriji brez starostne omejitve. Isto leto je tudi diplomiral na Akademiji za glasbo v razredu prof. Katje Porovne Silič. Trenutno obiskuje 2. letnik magistrskega študija na isti ustanovi, v razredu prof. Tomaža Rajteriča in poučuje kitaro na glasbeni šoli v Slovenskih Konjicah.  

Na vrh