Poletni festival UL AG Solo e da camera 2021

01.07.2021
19:00
Koncertna dvorana KGBL, Vegova 7
Domen Koren – saksofon in Sae Lee – klavir
LABODJI SPEV

Domen Koren – saksofon
 
Sae Lee – klavir

Spored:
Thierry Escaich
Lutte 
           
Maurice Ravel
Sonatina
I. Modéré 
II. Mouvement de menuet 
III. Animé

*Manuel Busto
L´Apache´s

Luka Jamnik
Pena prelom                                        

Florent Schmitt
Légende, Op. 66                                            

*Slovenska premiera


Saksofonist Domen Koren se je saksofon začel učiti pri prof. Betki Bizjak Kotnik  na Glasbeni šoli Moste–Polje, šolanje pa nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani v razredu prof. Leva Pupisa.
Trenutno zaključuje magistrski študij pri red. prof. Matjažu Drevenšku na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v obdobju študija pa se je izpopolnjeval tudi na Sibelius akademiji v Helsinkih, pri  prof. Joonatanau Rautioli, na Conservatorio Superior de Música de Castilla-La Mancha v Španiji, v razredu prof. Antonia Felipeja Belijarja in v Zaragozi na Conservatorio Superior de Música de Aragón pod mentorstvom prof. Mariana Garcíe.
V naslednjem letu bo opravljal specializacijo pri profesorju Vincentu Davidu na Kraljevem konservatoriju v Bruslju.
Je večkratni prvonagrajenec in dobitnik zlatih plaket na pomembnih tekmovanjih doma in v tujini, večkrat pa je nastopal tudi kot solist s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, s Komornim godalnim orkestrom Akademije za glasbo in z Orkestrom Slovenske filharmonije.
Ob dejavnosti na pedagoškem področju, se je kot član več komornih zasedb predstavil na pomembnih koncertih, recitalih, festivalih, svetovnih kongresih in ostalih glasbenih prireditvah po Sloveniji in celotni Evropi.
Poleg komornega muziciranja Domen pogosto igra tudi v Orkestru Slovenske filharmonije, Orkestru SNG Opera in balet Ljubljana, Orkestru Slovenske policije, Orkestru Slovenske vojske, Simfoničnem orkestru RTV Slovenije in sodeluje z Glasbeno mladino Slovenije, Festivalom Ljubljana in Glasbeno mladino ljubljansko. Igral je tudi v Simfoničnem orkestru Sibelius akademije na Finskem in bil po uspešnih avdicijah povabljen v svetovno priznane mladinske orkestre, kot so Mladinski orkester Gustav Mahler (GMJO), Evropski mladinski orkester (EUYO) in v sloviti orkester Festivala Schleswig-Holstein Festival Orchestra (SHFO).
Aktivno sodeluje z domačimi in tujimi skladatelji, ki so mu posvetili že več svojih del, ki jih je tudi krstno izvedel. Je prejemnik akademske Prešernove nagrade.

SAE LEE (Osaka) je diplomantka Tokijske univerze Toho Gakuen, kjer je študirala pri profesorjih Kazuhiko Nakajima in Etsuko Tazaki. V letih 2007 in 2008 je z odliko zaključila študij klavirja in komorne glasbe na Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris. Njeni profesorji so bili Michel Beroff, Eric Le Sage in Laszlo Hadady. Je dobitnica devetih prvih nagrad na mednarodnih tekmovanjih. Izpostaviti velja 1. nagrado na mednarodnem tekmovanju Citta di Padov ain 1. nagrado na mednarodnem pianističnem tekmovanju Albert Roussel. Kot aktivna komorna glasbenica sodeluje s saksofonistom Miho Rogina, s katerim nastopata po svetu kot Duo Kalypso. Duo je dobitnik prvih nagrad na mednarodnih tekmovanjih Fnapec (Pariz) in Carlo Soliva (Italija). Sae je klavirska spremljevalka prima balerine in direktorice baleta pariške opere, Aurélie Dupont. Nastopila je v več televizijskih in radijskih prenosih po Japonski in Evropi. Za seboj ima koncerte po Andori, Avstriji, Bolgariji, Franciji, Grčiji, Italiji, Japonski, Nemčiji, Sloveniji, Španiji, Ukrajini in Tajski. Sae Lee je zaposlena na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani.

Na vrh