Poletni festival UL AG Solo e da camera 2021

07.07.2021
19:00
Atrij Akademije za glasbo UL, Stari trg 34
Anja Šinigoj – mezzosopran in Gašper Vuga – klavir
7. 7. 2021, ob 19.00, Atrij UL AG ali Dvorana KGBL

Anja Šinigoj – mezzosopran
Gašper Vuga – klavir

Spored:
Robert Schumann
(1810–1856)
MESEČNA NOČ | MONDNACHT, OP. 39, ŠT. 5 (Joseph von Eichendorff)
GOZDNI POGOVOR | WALDESGESPRÄCH, OP. 39, ŠT. 3 (Joseph von Eichendorff)
V TUJINI | IN DER FREMDE, OP. 39, ŠT. 1 (Joseph bon Eichendorff)
VEDEŽEVALKA | DIE KARTENLEGERIN, OP. 31, ŠT. 2 (Adelbert von Chamisso) 

Reynaldo Hahn (1874–1947)
ZALJUBLJENA | L'ÉNAMOURÉE (Théodore de Banville)

Hector Berlioz (1803–1869)
POLETNE NOČI, OP. 7
Villanella | Villanelle, št. 2 (Théophile Gautier)

Reynaldo Hahn (1874-1947)
JEČA | D'UNE PRISON (Paul Verlaine)

Hector Berlioz (1803–1869)
POLETNE NOČI, OP. 7
Duh vrtnice | Le spectre de la rose, št. 2 (Théophile Gautier)

Reynaldo Hahn (1874–1947)
MAJ | Mai (François Coppée)

Hector Berlioz (1803–1869)
POLETNE NOČI, OP. 7
Neznani otok | L’île inconnue, št. 6 (Théophile Gautier) 

Marij Kogoj (1892–1956)
ČEŠKA NARODNA (Dragotin Kette)
OTOŽNOST (Josip Murn - Aleksandrov)
SPREHOD V ZIMI (Pavel Remec)
ISTRSKI MOTIV (Ivan Pregelj)
JAZ SE TE BOM SPOMNILA (Silvin Sardenko)

Gašper Vuga (1994) je z učenjem klavirja je pričel na Glasbeni šoli Nova Gorica ter ga nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Sijavušu Gadžijevu. Poleg klavirja je obiskoval tudi teoretski oddelek. Leta 2013 je z odliko maturiral ter se vpisal na Fakulteto za strojništvo v Ljubljani. Fakulteto je zaključil in je od oktobra 2019 zaposlen na isti fakulteti kot mladi raziskovalec. Tekom študija je kot pianist javno sodeloval kot korepetitor na koncertih študentov Akademije za glasbo v Ljubljani (zborovodja Meta Praček, kitarist Natko Štiglić, harmonikaš Daniel Šimek). S solopevko Anjo Šinigoj sodeluje že od srednješolskih let. Skupaj sta nastopila na različnih prireditvah in festivalih kot posamezna točka (dobrodelni koncert Goriška dlan) ter kot zaključen pevski večer (koncert opernih arij v sklopu festivala Glasbeno poletje na Vogrskem), lani pa sta pripravila koncert samospevov na festivalu Kogojevi dnevi. Kot duo sta nastopila tudi na tekmovanju ArtSongOpus.

Anja Šinigoj je glasbeno pot začela z učenjem klavirja, najprej v Glasbeni šoli Nova Gorica, kasneje pa na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, kjer je maturirala v razredu profesorja Sijavuša Gadžijeva. Z učenjem petja je začela v razredu Tatjane Vasle na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, od leta 2016 pa se izobražuje na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu izr. prof. Barbare Jernejčič Fürst, trenutno obiskuje drugi letnik magistrskega študija petja.
Prejela je nekaj zlatih plaket na državnih in mednarodnih tekmovanjih (TEMSIG, Mednarodno tekmovanje solo pevcev ''Lazar Jovanovič'' v Beogradu in mednarodno tekmovanje ''Bruna Špiler'' v Herceg Novem). Leta 2019 je na mednarodnem tekmovanju IMMCC Maribor prejela 1. nagrado in zlato plaketo.
Leta 2019 je sodelovala v projektu Mini opere, kjer je kot solistka nastopila v mini operi Anatomiji misli Mateja Kastelica in Uspavanki v sobi brez oken Federice Lo Pinto. Leta 2020 je nastopila v operi Julija Aleša Makovca v vlogi Luize Pesjakove, letos pa v vlogi Stare dame v Bernsteinovi opereti Kandid.
Pela je v različnih zborih, trenutno je zaposlena kot pevka v opernem zboru SNG Opera in balet Ljubljana. Bila je tudi članica vokalno-instrumentalne skupine Ridiamo. Kot solistka je nastopila Z Mladinskim orkestrom NOVA filharmonija, s Simfoničnim orkestrom Domžale-Kamnik, Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije, Baročnim orkestrom Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani ter orkestroma SNG Opera in balet Ljubljana ter SNG Opera in balet Maribor.
Na vrh