Poletni festival UL AG Solo e da camera 2021

09.07.2021
19:00
Atrij Akademije za glasbo UL, Stari trg 34
Kristjan Zupan – trobenta in Bojana Karuza – klavir
9. 7. 2021, ob 19.00, Atrij UL AG ali Dvorana KGBL

Kristjan Zupan – trobenta
Bojana Karuza – klavir

Francis Thomé (1850–1909)
FANTAZIJA

Charles Chaynes (1925–2016)
KONCERT ZA TROBENTO IN KLAVIR
I. Moderato
II. Adagio
III. Allegro giocoso

Georges Enesco (1881–1955)
LEGENDE

 

Kristjan Zupan (1995)  je začel svojo glasbeno pot pri šestih letih v glasbeni šoli Risto Savin v Žalcu, kjer se je pričel učiti klavir in trobento pri prof. Janušu Rasiewiczu ter kasneje tudi pri prof. Dejanu Podbregarju. Že kaj kmalu je vedel, da bo življenje posvetil igranju trobente in glasbi. Po končani osnovni šoli leta 2010 se je vpisal na srednjo glasbeno šolo v Celju, kjer se je učil trobente v razredu prof. Mirana Majcena in že takrat zlato obarval mnogo državnih in mednarodnih tekmovanj. Svojo umetniško pot je nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Franca Kosema, kjer je v letu 2021 magistriral. Že šesto leto je tudi redni član priznanega koncertnega Big banda Akademije za glasbo v Ljubljani, redno igra tudi v mnogih komornih zasedbah, se udeležuje seminarjev, regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanj ter dosega najvišje uvrstitve in posebna priznanja: 2. nagrada na mednarodnem tekmovanju Davorin Jenko v Beogradu (2014), 1. nagrada na mednarodnem tekmovanju Davorin Jenko v Beogradu (2015), zlata plaketa na državnem tekmovanju za mlade glasbenike TEMSIG s kvintetom trobent (2016), zlata plaketa na državnem tekmovanju mladih glasbenikov TEMSIG (2017), 1. nagrada in zlata plaketa na državnem tekmovanju mladih glasbenikov TEMSIG s trobilnim kvintetom (2019).
Svoje znanje redno izpopolnjuje na seminarjih domačih in tujih priznanih trobentačev, kot so Stanko Arnold, Anton Grčar, Friedrich Reinhold, Kristian Steenstrup, Fruzsina Hara, Jeroen Berwaerts, Thomas Gansch, Leonhard Paul, Bill Williams, Ottaviano Cristofoli, Cristopher Colleti, Tom Poulson, Urban Agnas, Mathias Hofs, Hakan Hardenberger, Antonio Faillaci, Anders Nyqvist, Adam Rapa, Fruzsina Hara, Jure Gradišnik, Aleš Klančar itd.
Svoje orkestrske izkušnje je pridobival s priznanimi orkestri, kot so Slovenska filharmonija, SNG Ljubljana, Aurora music festival v Stockholmu, Collegium Musicum Pommersfelden, Simfonični orkester Akademije za glasbo UL, in pri nastopih s številnimi neprofesionalnimi orkestri.

Bojana Karuza je doma iz Splita, kjer je tudi končala srednjo glasbeno šolo. Študij je nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak. Med študijem je osvojila več nagrad in priznanj ter nastopala z orkestrom. Zaposlena je kot umetniška sodelavka na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Sodeluje z mlajšimi in uveljavljenimi umetniki, spremlja jih tudi na mojstrskih tečajih in mednarodnih tekmovanjih.

Na vrh