SEMINAR ZA FLAVTO (PIKOLO): 11.–14. 11. 2019

11.11.2019
Palača Kazina, Viola dvorana
Mednarodni dnevi Oddelka za pihala, trobila in tolkala

SEMINAR ZA FLAVTO│FLUTE SEMINAR

SEMINAR ZA PIKOLO│PIKOLO SEMINAR

11.–13. 11. 2019, Palača Kazina, Viola dvorana

 

URNIK│SCHEDULE

Ponedeljek│Monday, 11. 11. 2019

9.00–12.45

15.30–17.45

 
13.00–15.30 (SEMINAR ZA PIKOLO│PIKOLO SEMINAR)

 

Torek│Tuesday, 12. 11. 2019

12.00–16.30

 

Sreda│Wednesday, 13. 11. 2019

9.00–13.15

 

Četrtek│Thursday, 14. 11. 2019 

9.30–13.00

Mentorici│Mentor

ANN ELKJÄR GUSTAFSSON (flavta)

JERICA PAVLI  (pikolo)

 

Gostje│Guests

ŠTUDENTKE IZ INGESUNDA, ARVIKA (Švedska)│Students from Ingesund, Arvika (Sweden)


 

Flavtistka Ann Elkjär Gustafsson si je pridobila svetovno veljavo s svojo glasbeno prezenco in ekspresivnostjo, ki ju najraje deli s svojimi glasbenimi kolegi – s kitaristom Martinom Foglom (Velika Britanija), pianistko Hee-Won Park (Nemčija) ali s kvartetom flavt 40f, ki se predaja sodobni glasbi.

Ann je zaključila Glasbeno akademijo v Göteborgu, Kraljevo akademijo za glasbo v Londonu, kjer je kot najboljša študentka leta prejela pestižno Kraljičino nagrado za odličnost (Queen’s Commendation for Excellence). Prejela je številne nagrade, med njimi omenimo drugo nagrado na najpomembnejšem švedskem Glasbenem tekmovanju ‘Ljunggrenska’, in prvo nagrado na Mednarodnem flavtističnem tekmovanju Kuhlau (2003).

Nastopila je v prestižni dvorani Concertgebouw v Amsterdamu, dvorani Glasbenega združenja (Musikverein) na Dunaju. Leta 2009 je prejela časten naziv Kraljeve akademije za glasbo v Londonu. Na Švedskem je nastopila na številnih koncertih komorne glasbe, na festivalih za komorno glasbo in na švedskem radiu P2.

Predava na Glasbeni akademiji v Ingesundu, Arvika, in je nadvse ponosna, da lahko mladim generacijam flavtistov prenaša svoja znanja ter znanja svojih dragih profesorjev, kot so William Bennett, Gerard Schaub, Anders Jonhäll.

 

Flautist Ann Elkjär has won acclaim for her vivid and expressive musicianship, that she prefers to use in close collaboration with her chamber music friends – in a duo with guitarist Martin Fogel (UK), or with pianist Hee-Won Park (Germany). She also gets her appetite for contemporary music satisfied in the flute quartet 40f.

Ann is a graduate both from the Gothenburg School of Music and the Royal Academy of Music in London, from where she was awarded the prestigious “Queen’s Commendation for Excellence” to the best all-round student of the year. She has won several prizes and awards, among them a second prize in major Swedish music competition “Ljunggrenska”, and the first prize in the International Kuhlau flute competition 2003. She has performed in prestigious Concertgebouw, Amsterdam, as well as in Musikverein in Vienna. Ann was awarded the honorary title ”Associate of the Royal Academy of Music” in 2009.

Back home in Sweden, she has performed in a great number of chamber music venues, as well as chamber music festivals, and in Swedish Radio P2. Ann is also very fond of her job as senior lecturer at Musikhögskolan Ingesund, Arvika, and thinks it is an honour to pass on the heritage from her own flute professors (William Bennett, Gerard Schaub, Anders Jonhäll) to next generation of young musicians.

 

JERICA PAVLI


Jerica Pavli
se je po končani maturi na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani vpisala na študij flavte v razredu prof. Irene Grafenauer na Univerzi Mozarteum v Salzburgu, kjer je leta 2009 diplomirala in leta 2013 tudi magistrirala v razredu prof. Michaela Martina Koflerja.
Leta 2010 se je preko programa Erasmus za eno leto udeležila študija na Pariškem državnem konservatoriju v razredu profesorjev, kot so Pierre Yves Artaud, Florence Souchard Delepine in Pierre Dumaila.

Kot strastna izvajalka komorne glasbe je sodelovala v najrazličnejših zasedbah, med njimi naj omenimo OENM – Avstrijski ansambel za novo glasbo, salzburške glasbene zasedbe, kot so ansambel Acrobat, Sinfonietta da Camera, Collegium Musicum. Nastopala je v orkestru Philharmonie der Nationen, Orkestru Pariškega konservatorija ter z ansamblom Intercontemporain.

Od leta 2011 je stalna članica Orkestra Romanske Švice v Ženevi, kot pikolistka ter druga flavtistka. Je gostujoče profesorica različnih evropskih izobraževalnih institucij in z navdušenjem prenaša umetnost igranja na pikolo novim generacijam glasbenikov na Visoki šoli za glasbo v Ženevi.


After graduating from Flute Studies in Ljubljana, Slovenia, Jerica Pavli studied with Irena Grafenauer at the Universität Mozarteum Salzburg, where she graduated in 2009 as a soloist. Thanks to the Erasmus student exchange program she benefited for one year from the teaching of Pierre-Yves Artaud, Florence Souchard Delepine and Pierre Dumail at the Conservatoire National Supérieur de Paris.

Fascinated by ensemble music, Jerica Pavli participates in several orchestras and ensembles including the Österreichisches Ensemble für neue Musik, the Acrobat Salzburg Ensemble, the Sinfonietta da Camera Salzburg, the Collegium Musicum Salzburg, the Philharmonie der Nationen and the Orchester du Conservatoire de Paris, with Ensemble Intercontemporain.

Jerica Pavli joined the OSR in 2011 as solo piccolo and second flute.

Na vrh