TRIO - MAJA ROME, viola, JURIJ HLADNIK, klarinet in MATEJA HLADNIK, klavir

20.12.2022
19:30
Akademija za glasbo, Dvorana Tria Lorenz
Koncertni cikel Solo e da camera

TRIO KLARINET, VIOLA, KLAVIR

doc. Maja Rome, viola
asist. Jure Hladnik, klarinet
strok. svet. Mateja Hladnik, klavir

Spored:

Wolfgang Amadeus Mozart: Trio za klavir, klarinet in violo, KV 498, "Kegelstatt"
Andante
Menuetto
Rondeaux. Allegretto

Robert Schumann: Märchenerzählungen za klarinet, violo in klavir, op. 132
Lebhaft,  nicht zu schnell
Lebhaft und sehr markiert
Ruhiges Tempo, mit zartem Ausdruck
Lebhaft, sehr markiert

Max Bruch: Acht stücke za klarinet, violo in klavir, op. 83
Allegro con moto
Rumänische Melodie. Andante
Nachtgesang. Andante con moto
Allegro vivace, ma non troppo

 

Mateja Hladnik je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer sedaj deluje kot korepetitorka. Velikokrat spremlja na tekmovanjih, avdicijah, poletnih šolah, snemanjih in koncertih. Rada ima ustvarjalna druženja s študenti in profesorji, ki jo navdihujejo s svojo kreativnostjo.

Jurij Hladnik je leta 1996 diplomiral na ljubljanski Akademiji za glasbo pri profesorju Alojzu Zupanu. Pri njem je leta 1999 končal podiplomski študij. V času šolanja je prejel več prvih nagrad na tekmovanjih mladih glasbenikov. Leta 1996 je sodeloval v mednarodnem orkestru iz Švice.  Leta 1998 je bil zaposlen kot basklarinetist v Orkestru SNG Opera in balet Ljubljana in od leta 1999 kot solo klarinetist v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija. Nastopa kot solist in član različnih komornih zasedb ter orkestrov, deluje pa tudi kot profesor na Glasbeni šoli Celje in asistent na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Jurij Hladnik je Yamaha artist in igra na Yamaha CSG klarinete.

Maja Rome je med leti 2006 in 2020 delovala solo violistka Orkestra Slovenske filharmonije. Z letnim semestrom 2019/2020 je začela z rednim poučevanjem na  Akademiji za glasbo v Ljubljani. Diplomirala je na Akademiji za glasbo v  Ljubljani v razredu prof. Mileta Kosija podiplomsko pa se je izobraževala v Ljubljani in na Hochschule für Musik Detmold v razredu prof. Diemuta Poppena. Med študijem se je dodatno izobraževala pri profesorjih, kot so Hariolf Schlichtig,  Wolfram Christ, Mile Kosi ... Je prejemnica Prešernove nagrade Akademije za glasbo in Kristalnega grba mesta Celje za študijske dosežke. Prav posebno mesto v njenem delovanju ima komorna glasba, posveča pa se tudi izvajanju slovenske sodobne glasbe. Je članica ansambla MD7 in večkrat tudi krstno izvaja dela slovenskih skladateljev za violo solo ali komorni ansambel.

Na vrh