Okrogla miza: Prepoznavanje in preprečevanje nasilja v akademskem okolju

Vabilo na okroglo mizo za študente na temo prepoznavanja in preprečevanja nasilja v akademskem okolju.

Okrogla miza bo potekala v petek, 9. aprila 2021 ob 13.00,
prek Zoom povezave.
Na dogodek se lahko prijavite preko portala POPR.

 


Vabljeni na okroglo mizo,
na kateri se bomo pogovarjali o problematiki nasilja v akademskem okolju.


Univerza v Ljubljani si želi ustvarjati okolje, v katerem se spoštuje dostojanstvo študentk in študentov ter zaposlenih. V zadnjem času so Univerzo v Ljubljani pretresla razkritja, ki nakazujejo, da je varstvu posameznikovega dostojanstva treba nameniti večjo pozornost.
V ta namen organiziramo okroglo mizo, na kateri bomo obravnavali naslednje teme: kako prepoznati nasilje in spolno nadlegovanje; kako ga prijaviti; kakšne oblike podpore ponuditi osebam, ki so bile žrtve nadlegovanja; kako razvijati ničelno stopnjo strpnosti do nasilja, spolnega nadlegovanja; kako razvijati okolje, kjer bo spoštovano dostojanstvo in kjer se bodo udeleženke in udeleženci počutili varni ne glede na spol, spolno usmerjenost, identiteto, ekonomski status, veroizpoved, starost ali drugo osebno okoliščino.


Okroglo mizo bo vodila prof. dr. Darja Zaviršek, o pomembnosti ozaveščanja o nasilju ter o možnostih pravne in psihosocialne zaščite žrtve, pa bodo spregovorili:
 prof. dr. Igor Papič, rektor Univerze v Ljubljani,
 Katja Zabukovec Kerin, predsednica Društva za nenasilno komunikacijo,
 Nesa Vrečer, predstavnica Rezistence,
 Jasna Zakonjšek, Odvetniška pisarna Zakonjšek d.o.o.,
 Dr. Jasna Podreka, Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta.


Obvestilo:
- Če ste redno vpisani študenti, se v POPR vpišete s svojo digitalno UL identiteto. Če ste študenti brez statusa, se v POPR najprej registrirajte na tej povezavi, nato pa se boste (po odobritvi) prijavili tudi na dogodek.
- Dodatne informacije: kc@uni-lj.si
- Dogodek bo sneman, udeleženci ne bodo razvidni na posnetku. Prijava v Zoom omogoča, da svoje ime in podobo zakrijete.

Dogodek bo izveden prek aplikacije Zoom in je avtorskopravno varovan. Imetnik materialnih avtorskih pravic je Univerza v Ljubljani, zato kakršno koli kopiranje, vključno s snemanjem in shranitvijo v elektronski obliki, razširjanje, spletno objavljanje in druga uporaba, razen dovoljene zasebne rabe, brez predhodnega dovoljenja Univerze v Ljubljani ni dovoljeno.

Organizator dogodka Univerza v Ljubljani bo dogodek posnel z namenom nadaljnjega informiranja ciljnih skupin o vsebini dogodka in njegove nadaljnje promocije. Fotografiranje in snemanje bo potekalo skladno z veljavnim nacionalnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Uredbo (EU) 2016/679. Posnetki dogodka bodo objavljeni na spletnih straneh www.uni-lj.si, kc.uni-lj.si in e-učilnici Kariernih centrov UL ter na univerzitetnih družbenih omrežjih LinkedIn, Facebook, YouTube in Instagram. Posnetki se bodo nanašali na dogodek na splošno in iz posnetka ne bo vidnih udeležencev.


Ob prijavi bo mogoče že vnaprej oddati vprašanja govorcem (vprašanja bo mogoče zastaviti tudi na samem dogodku).
Na vrh