Žalna seja

Tiho nas je zapustil JOŽE HUMER (1936-2012),
dolgoletni član Glasbene matice Ljubljana.

Njegova ljubezen do glasbe in slovenske kulture bosta za vedno ostala v našem spominu.

Pogreb bo v družinskem krogu.
Žalna seja, na katero vabimo vse Jožetove prijatelje, ki se želijo od njega posloviti, pa v sredo, 20. junija 2012, ob 13. uri, v Slovenski filharmoniji v Ljubljani.
Njegovemu spominu bo posvečen tudi koncert Povodni mož v Stari Ljubljani, 15. junija 2012, ob 21.00 uri na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Jože Humer (1936-2012) se je Glasbeni matice Ljubljana pridružil leta 2002 in se z vsem žarom svoje zagnanosti za dvig slovenske glasbene kulture vključil v prizadevanja za oživitev društvene dejavnosti. Pripravil je obsežen dokument z naslovom Prostodušna razmišljanja o bodočih dejavnostih Glasbene matice, v katerem je tehtno in poznavalsko analiziral stanje slovenske glasbene kulture doma in v zamejstvu ter v njenem okviru utemeljil vlogo in delež obnovljene dejavnosti Glasbene matice. Projektu oživljene Matice, kakor ga je navdihnil Jože Humer, se je z odobravanjem pridružilo veliko število slovenskih glasbenih in drugih kulturnih delavcev. Na njegovi osnovi in z nepretrganim Humrovim osebnim angažmajem Matica zdaj že desetletje tvorno soustvarja podobo slovenske glasbe, posebej na področjih, ki v institucionalnem življenju niso deležna zadostne pozornosti. Jože Humer je tako v svojem zadnjem življenjskem obdobju v mozaik svoje dolgoletne kulturne dejavnosti prispeval še en velik kamen, s katerim se ponaša oživljena Glasbena matica Ljubljana. Za to smo našemu neprecenljivemu sodelavcu in dragemu prijatelju neizmerno hvaležni.
Na vrh