SEMINAR ZA ŠTUDENTE, PROFESORJE IN UČENCE KLAVIRJA

Akademija za glasbo
vabi profesorje klavirja na klavirski seminar Oliverja Kerna
od 27. – 30. maja 2010, od 9. do 18. ure

 
Prijave in informacije:
Nataša Cetinski
M 041 365 597


Profesorji klavirja in dijaki ste vljudno vabljeni, da se udeležite klavirskega seminarja, ki ga bo vodil priznani profesor Akademije za glasbo in gledališče v Hamburgu, Oliver Kern. Nemški pianist še posebej slovi po izvedbah Beethovnovih in Brahmsovih skladb. Navdušuje njegova tehnična virtuoznost, ki jo nadgrajuje raziskovanje izraza in barve. Njegove izvirne interpretacije so mu omogočile izvajanje projektov redkih priložnosti, kot je recimo izvedba vseh Brahmsovih del za solo klavir na Festivalu klasične glasbe Braunschweig in v Seulu.
 
 
 
 
 

Oliver Kern je dobitnik številnih nagrad mednarodnih tekmovanj na Japonskem, Kitajskem, Španiji, Italiji, Franciji … Kritiko je opozoril nase z dvema prestižnima nagradama: nagrado »ARD« v Münchnu (1999) in nagrado »Beethoven« na Dunaju (2001), med drugim pa je prejel tudi posebno nagrado za najboljšo izvedbo Beethovnovih sonat. Nastopal je s številnimi slavnimi orkestri, vključno z Novim japonskim filharmoničnim orkestrom, Simfoničnim orkestrom iz Seula, Kitajskim državnim simfoničnim orkestrom, radijskimi simfoničnimi orkestri iz Berlina, Münchna, Hannovra in Dunaja in z dirigenti kot Dennis Russell Davies, Michael Stern, Li Jia, Marc Soustrot, Gerard Oskamp, Dmitri Yablonski. Snemal je za nemško, avstrijsko, francosko, italijansko in japonsko radio in televizijo. Izdal je zgoščenke z Beethovnovo, Brahmsovo, Chopinovo, Ravelovo, Schubertovo, Schumannovo, Scriabinovo glasbo in glasbo Stravinskega.

Diplomiral na Visoki državni šoli za glasbo v Stuttgartu iz klavirja, zborovskega in orkestrskega dirigiranja pod vodstvom Wan Ing Ong-a. Specializacijo iz klavirja je opravil pri Rudolfu Buchbinderju in Karl – Heinz-u Kämmerling-u na Akademiji za glasbo v Baslu in Mozarteumu v Salzburgu.

 
 
 
 Na vrh