Petra van der Heide, seminar za harfiste

Seminar za harfiste na UL AG, Stari trg 34, 1000 Ljubljana.

Seminar je namenjen je učencem, dijakom, študentom ter profesorjem.

Individualna učna ura je 60 €, pasivna udeležba seminarja znaša 30 €.


Prijave zbiramo do vključno petka, 16. 3. 2018 na naslov UL AG, Prijava na seminar za harfo, Stari trg 34, 1000 Ljubljana ali na elektronki naslov: aginter@ag.uni-lj.si.
K prijavi priložite biografijo ter seznam skladb, orkestrske parte za harfo, ki jih želite izvajati na seminarju. Aktivnim udeležencem bo organizator na osnovi poslane biografije potrdil udeležbo do ponedeljka, 19. 3. 2018.
Kotizacijo je treba poravnati po potrditvi prijave do 21. 3. 2018.

Dodatne informacije dobite na e-naslovu: nina.podlipnik@ag.uni-lj.si, Mojca Zlobko Vajgl mojcazlobkovajgl@gmail.com.


Prijavnica

Seminar se bo začel s koncertom v soboto, 24. 3. 2018, ob 19.30 v Mestnem muzeju. Nastopili bosta harfistki Petra van der Heide, solo harfistka Concertgebouw orkestra ter Mojca Zlobko Vajgl, izr. prof. na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani .


PETRA VAN DER HEIDE
 

Petra van der Heide je solo harfistka v eni izmed najbolj uglednih svetovnih filharmonij – Concert Gebouw Orchestra Amsterdam.

Po večletnem pedagoškem delu na konservatorijih v Amsterdamu in Utrechtu se je specializirala za audition-training. Zadnja štiri leta je stalna gostujoča profesorica na Harpmasters- Academy v Muenchenbuchsee v Švici. Prav tako redno sodeluje na mojstrskih tečajih za solo repertoar po vsem svetu.

Petra van der Heide je študirala pri Eriki Waardenburg v Utrechtu, pri Marii Graf v Hamburgu ter Charlotte Cassedane v Berlinu.

Med leti 1993 in 2003 je igrala v velikih nemških orkestrih kot so Gewandhaus Orchester Leipzig, Bamberger Symphoniker, Bavarski radijski orkester ter Darmstadt Opera. Od leta 2003 je solo harfistka Concert Gebouw Orchestra ter sodeluje z znanimi dirigenti, kot so Mariss Jansons, Riccardo Chailly, Bernard Haiting, Nikolaus Harnoncourt, Zubin Mehta in Daniele Gatti.
Na vrh