Mešani pevski zbor AG

Alenka PODPEČAN, asist.
12.04.2018
Vabilo
Spoštovani študentje!

Ker nam pred zadnjim koncertom odpade ena izmed vaj (1.maja), vas zato vljudno vabim na obisk dogodka - predstavitev knjige Melite Forstnerič Hajnšek Planet Carmina.

Predstavitev knjige bo v četrtek, 19. 4. 2018 v Kazini, ob 19.00 – pogovor z avtorico vodi muzikologinja Veronika Brvar;
nato pa bo ob 20.00 sledil koncert. Nastopili bodo Vokalno - inštrumentalna skupina Ridiamo, Primorski akademski zbor Vinko Vodopivec, Akademski pevski zbor Tone Tomšič in Komorni zbor Akademije za glasbo.

​​Knjiga Planet Carmina o Karmini Šilec, njenem zboru Carmina Slovenica, njenih izvirnih raziskovalnih pristopih v glasbi in scenskih umetnostih odkriva vznemirljivo slovensko umetniško poglavje, razpeto med domom in svetom šestih celin. Pisanje izhaja iz konkretne izkušnje avtorice Melite Forstnerič Hajnšek, ki je zbor spremljala na opisanih poteh, ter iz njenih publicističnih besedil, obogatenih in dopolnjenih z novimi refleksijami. Osredotoča se na življenje produkcije in na njeno umeščanje v prostor in čas, prikazuje fenomen izrisa novih pokrajin, ki vznikajo iz te premišljene umetniške komunikacije: ne le po vrhu kot konkretna geografska izkušnja, veliko bolj kot umetniško misijonarstvo, razpeto med visokim in marginalnim, kot neizbrisna mladostna izkušnja carmin in kot vzpostavitev popolnoma novih dimenzij vrhunskega glasbeno gledališkega ustvarjanja. 

Se vidimo!

Lepo pozdravljam,

Alenka Podpečan

Na vrh