Dvodnevni mednarodni simpozij Glasba mladih po 1945 in Jeunesse musicale. Rok za oddajo naslova: 21. 6. 2024

 

 


Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani v sodelovanju z Oddelkom za muzikologijo Filozofske fakultete vabi na dvodnevni mednarodni simpozij Glasba mladih po 1945 in Jeunesse musicaleki ga bo 10. in 11. oktobra 2024 gostila UL AG.

Znanstveno srečanje bo namenjeno predstavitvi izsledkov projekta Glasba mladih po letu 1945 in Glasbena mladina Slovenije (http://muzikologijaff.si/gmgm).

Vabimo tudi druge referente na spodaj omenjene teme iz naslednjih tematskih sklopov oziroma iz sorodnih področij:

  • Jeunesse musicale v Evropi: nekoč in danes
  • Glasbene prakse »baby boom« in naslednjih generacij
  • Glasbeno izobraževanje mladih
  • Koncepti otroške in mladinske glasbe
  • Zgodovine otroške in mladinske glasbe v Evropi
  • Formalne in neformalnce zgodovine otroške in mladinske glasbe
  • Osebne glasbene izkušnje z glasbo iz mladosti (samo posterji, ki bodo objavljeni na spletni strani projekta)

 

Glavna govornika:

Ivana Vesić iz Muzikološkega inštituta Srbske akademije znanosti in umetnosti: Escaping the darkness of subalternity: Musical Youth of Yugoslavia (1954-1991) and the socialist cultural reforms

in

Rajko Muršič iz Oddelka za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani: Music, Youth and Musical Youth in Slovenia during Socialism and After.

 

Podrobnosti o programu bodo dostopne na: https://www.simpozij.ag.uni-lj.si/sl.

 

 

Rok za oddajo naslova prispevka, izvlečka v obsegu do 300 besed in ključnih besed, je 21. junij 2024. Predlagani naslov in izvleček oddajte v elektronski obliki na izpolnjenem obrazcu, dostopnem na povezavi: https://1ka.arnes.si/a/9a14f876. Jezika simpozija sta slovenščina in angleščina.

Vsi prijavljeni izvlečki bodo recenzentsko pregledani, avtorji pa bodo prejeli povratne informacije najkasneje do 12. julija 2024.

Avtorji oddanih prispevkov bodo imeli možnost objave v Glasbenopedagoškem zborniku Akademije za glasbo v Ljubljani The Journal of Music Education of the Academy of Music in Ljubljana (ISSN 1318-6876 | E-ISSN 2712-3987) v letu 2025.
Na vrh