Natečaj za nova zborovska dela GLASBA ZAPRTIH UST

Univerza v Ljubljani Akademija za glasbo in Komorni zbor Akademije za glasbo UL, vabi skladateljice/skladatelje vseh starosti, da se odzovejo na vsebinsko usmerjeni natečaj za nova zborovska dela GLASBA ZAPRTIH UST.

Že v preteklosti so se skladatelji zavedali čarobnega učinka mrmrajočega petja, zato ne čudi dejstvo, da so se te skladateljske tehnike posluževala najvidnejša imena operne glasbe (Puccini – Madame Butterfly; Verdi – Rigoletto). Tudi v dandanašnjem času, tonsko barvanje še vedno ostaja navdih za nastanek zborovskih skladb, ki so stalnica koncertnega zborovskega repertoarja (Sisask – Oremus; Alain – Chanson à bouche fermée…).
Namen pričujočega natečaja je spodbuditi skladateljice/skladatelje, da napišejo dela, ki ne vsebujejo besedila in zlogov, ampak se skladbe izvaja zgolj z zaprtimi usti: mrmrajoče (it.: bocca chiusa). Skladateljski natečaj je zasnovan kot vzbujanje upanja po ponovnem skupnem muziciranju, kot nekakšen prehod na stare koncertne in vadbene tirnice, zgolj z zaprtimi usti.

Kontakt: Sebastjan.Vrhovnik@ag.uni-lj.si

 

VEČ

Na vrh