Academia Musicae Labacensis 2020

Mednarodna poletna šola

ACADEMIA MUSICÆ LABACENSIS 2020

 


 

Spoštovani/-e gostje, dragi/-e ljubitelji/-ce dobre glasbe!

Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani šesto leto zapored organizira poletno šolo, a prvič v tako obširni obliki, saj smo do zdaj izvajali le program stare glasbe. Letošnja ACADEMIA MUSICÆ LABACENSIS bo veselje in izziv za vse nas, sodelujoče pri pripravi in izvedbi, z njo bomo znova dokazali, da nas tudi virus ne more ustaviti pri snovanju in izpeljavi dogodkov, ki bogatijo tako strokovno kot ljubiteljsko javnost, saj je ta že lačna novih znanj in koncertov.

Prvi dogodek, seminar za violončelo in komorno igro, bo vodil naš profesor Gal Faganel, ki deluje tudi v Združenih državah Amerike. Orgelski seminar in z njim povezana glasbena doživetja bosta izvajala profesorja UL AG Renata Bauer in Andrej Misson, kot gost pa se bo pridružil skladatelj Gašper Jereb. Kitarski festival je v domeni naših predavateljev – Andreja Grafenauerja, Tomaža Rajteriča, Katje Porovne Silič in Izidorja Erazma Grafenauerja, iz Zagreba pa v goste prihaja Krešimir Bedek. V »Zbirni točki« za violo in komorno glasbo se bodo s slušatelji zbrali v Parizu živeči irski violist Garth Knox ter naša predavatelja, Nizozemec Emile Samama Cantor ter domačinka Maja Rome. V začetku septembra bo seminar za petje, ki ga bo na povabilo vodstva in pevskega oddelka UL AG izvedla umetnica svetovnega slovesa, v Argentini rojena in v Avstriji živeča Slovenka Bernarda Fink Inzko. Poletno šolo bo zaključil Jazz, big band, vokalni in godalni inkubator ter Jazz festival, ki bodo izvedeni pod taktirko mentorjev, ki tudi sicer predavajo na naši akademiji – to so Matej Hotko, Peter Ugrin in Jaka Pucihar, pridružili se jim bosta gostji Jana Šušteršič in Nina Novak.

Poletne šole nadobudnega umetnika vedno znova motivirajo pri delu in iskanju osebnega izraza ter ga profesionalno usmerjajo, stroki in občinstvu pa lahko odkrijejo marsikateri nebrušen diamant.

Drage slušateljice in predavateljice, dragi slušatelji in predavatelji, dobrodošli ter obilo pedagoškega uspeha in umetniških užitkov vam želimo! Poletje bi težko bilo lepše za vse, izvajalce in poslušalce naših koncertov, kajne?

 


prof. mag. Matjaž Drevenšek,
prodekan za umetniško dejavnost UL AG in
umetniški vodja Poletne šole AML 2020

Na vrh