Poletni spletni koncerti Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani

24.06.2020
20:30
Akademija za glasbo, Stari trg 34

 

Pomembno obvestilo. Zaradi varnostnih omejitev ob proslavi ob Dnevu državnosti bomo nocojšnji koncert Kvarteta saksofonov izvedli v atriju Akademije za glasbo UL, na Starem trgu 34.


Hvala za razumevanje. Prisrčno vabljeni.

________________

Dragi poslušalci koncertov Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani,

sodelavci Akademije v času koronakrize seveda ne sedimo križem rok. Na vse pretege se trudimo, da v času posebnih ukrepov naše umetniško delo in njega rezultati ne zastanejo. To nam je v veselje in izziv, sodelujoči pri pripravi in izvedbi dejavnosti pa bomo znova dokazali, da nas tudi virus ne more ustaviti pri snovanju in izpeljavi dogodkov, ki bogatijo tako strokovno kot ljubiteljsko javnost, saj je ta lačna naših koncertov.

Odpadle koncerte aktualne koncertne sezone iz ciklov Tutti in Solo e da camera bomo izvedli v prihodnji, za začetek pa se bodo ob poletnih sredah (tretja in četrta v juniju ter prva v juliju) ob omejenem številu poslušalcev in ob upoštevanju varnostnih navodil glede telesne razdalje v Veliki dvorani Palače Kazina predstavile naše komorne zasedbe s tremi zanimivimi koncertnimi sporedi. V sodelovanju z Radiem Slovenija bomo te dogodke z živim pretokom slike in zvoka predvajali tudi na našem Facebook portalu. Pridružite se nam v živo ali preko spleta. In še posebej toplo vabljeni naši zvesti abonenti!


prof. mag. Matjaž Drevenšek,
prodekan za umetniško dejavnost UL AG

___________

Fullscreen video

 

Kvartet saksofonov UL AG
Ita Nagode, sopranski saksofon
Nika Deželak, altovski saksofon
Timotej Jerman, tenorski saksofon
Domen Koren, baritonski saksofon
mentor: prof. Matjaž Drevenšek

 

Spored:

Johann Sebastian Bach: Italijanski koncert
Allegro
Andante
Presto

Guillermo Lago: Mesta
Sarajevo
Adis Abeba

Astor Piazzolla: Zgodovina tanga
II. Cafe 1930

Jean Françaix: Petit quatuor
I. Gaguenardise

Thierry Escaish: Tango virtuoso

Na vrh