MOJSTRSKI TEČAJ, ODDELEK ZA SAKRALNO GLASBO

prof. BERNARDA S. IMAKULATA MALINKA (Zagreb, Hrvaška)
STOLNICA SV. NIKOLAJA V NOVEM MESTU
19. april 2010, prijavnica, plakat


Univerza v Ljubljani
AKADEMIJA ZA GLASBO
štud. leto 2009 / 2010

ODDELEK ZA SAKRALNO GLASBO

MOJSTRSKI TEČAJ


prof.
BERNARDA S. IMAKULATA MALINKA

(Zagreb, Hrvaška)

MOJSTRSKI TEČAJ

«OBVLADOVANJE TEHNIČNIH PROBLEMOV V ORGELSKIH SKLADBAH IN NAČINI IGRANJA S
PROF. BERNARDO S. IMAKULATA MALINKA»

STOLNICA SV. NIKOLAJA V NOVEM MESTU

19. april 2010.

10.00 – 13.00 // ODMOR // 15.00 – 17.00

KONCERT - udeleženci seminarja
19. april 2010 ob 19.30 - STOLNICA V NOVEM MESTU

Prof. Bernarda s. Imakulata Malinka, organistka in dirigentka (Nova Gradiška, 1935.) je redovnica iz reda Družbe sestre Naše Gospe / Notre Dame iz Zagreba.
Iz orgel (v razredu prof. Vlaste Hranilović) in iz glasbeno-teoretičnih predmetov (prof. N. Devčić, prof. B. Bjelinski, prof. J. Andreis, prof. M. Cipra) je diplomirala na Glasbeni akademiji u Zagrebu 1965. V študijskem letu 1967/68 je še zaključila s študijem interpretacije orgelske glasbe na Papeškem inštitutu za cerkveno glasbo v Regensburgu pri prof. dr. Oskarju Sigmundu, ki ji je tudi posvetil nekaj svojih orgelskih skladb, te je kasneje tudi izvajala na koncertih.
Polnih trideset let od leta 1968. do 1999 je delovala kot profesor za orgle na Institutu za crkvenu glazbu «Albe Vidaković» Sveučilišta v Zagrebu.
Od leta1963 dalje redno prireja solistične orgelske koncerte, na katerih so na repertoarju pojavljajo dela vseh glasbenih obdobij. Koncertirala je na orglah po vsej bivši državi kot tudi v drugih državah po Evropi: Švica, Velika Britanija Finska, Nemčija, Italijia Francija, Španija, Austrija ter u Kanadi in ZDA
Leta 1972 je ustanovila ansambelCollegium pro musica sacra in ga vodi že celih 28 let. Z njim je kot dirigentka imela preko tisoč nastopov v sakralnih in drugih koncertnim dvoranah. Leta 1996 je dobila mednarodno priznanje – srebrno medaljo – u okviru zborovskega tekmovanja Giovanni Pierluigi da Palestrina v Jeruzalemu. Je tudi avtorica večjega števila strokovnih publikacij, ki so nastajale od l.1968 do danes. Prav tako je tudi urednica več strokovnih knjig s področja sakralne glasbene umetnosti.

Prijava – AKTIVNI UDELEŽENCI– omejeno število 8 - 30 €
PASIVNI UDELEŽENCI – neomejeno število
- 20 €

Zainteresirani se lahko prijavijo organizatorju na tel: 031 555 255 ali na e-mail: mario.perestegi@ag.uni-lj.si,

Organizator: izr. Prof. Mario Perestegi, spec.
Na vrh