Tekmovanje za nagrado Karla Velikega

Evropska mladinska nagrada Karla Velikega:
rok za prijavo podaljšan do 14. februarja 2010

Rok za prijavo na tretjo Evropsko mladinsko nagrado Karla Velikega je podaljšan do 14. februarja. Nagrada je namenjena mladim, ki sodelujejo v projektih za boljše razumevanje med narodi Evrope.

Vzor mladim Evropejcem

Evropska mladinska nagrada Karla Velikega, ki jo skupaj podeljujeta Evropski parlament in Fundacija za mednarodno nagrado Karla Velikega iz Aachna, je dodeljena projektom, ki jih izvajajo mladi od 16 do 30 let. Zmagovalni projekti naj bi služili za vzor mladim po vsej Evropi in nudili praktične primere skupnega sobivanja Evropejcev. Med izbranimi projekti so programi mladinskih izmenjav ter umetniški in spletni projekti z evropsko dimenzijo.

Skupna denarna nagrada 10.000 evrov

Trije zmagovalni projekti bodo prejeli 5000, 3000 in 2000 evrov. Nagrajenci bodo povabljeni tudi na ogled Evropskega parlamenta.

Zmagovalci v letu 2009

Prvi prejemnik Evropske mladinske nagrade Karla Velikega je bil poljski projekt "Evropa vas potrebuje!". Ta projekt so vodili študenti preko serij srednješolskih delavnic, kjer so uporabljali neformalne metode, da so najstnikom prikazali zanimiva dejstva o Evropi. Druga nagrada je šla za "Evropski festival univerzitetnega gledališča Albi" (Francija), tretja pa projektu "Gumboot diplomacija" (Nemčija).

Prijavni obrazci so dostopni na naslednji spletni strani: http://www.charlemagneyouthprize.eu/view/en/introduction.html;jsessionid=2439123DB9A99F417BFF63826E992D70?webaction=view.language&lg=sl

Rok za oddajo projektov je 14. februar 2010.

Na vrh