Vsa obvestila
Obvestila študentom
Tekmovanja in mojstrski tečaji
Pomembno obvestilo
Obvestila
Komorna igra

Pozdrav brucem

Drage brucke in bruci! Letos smo se tutorke, študentke višjih letnikov odločile, da za vas pripravimo dogodek 'FAQ za bruce', na katerem bomo odgovarjale na vaša najpogostejša vprašanja povezana s študijem na AG (o rezervacijah vadnic, izbirnih predmetih, ECTS kreditnih točkah, pedagoških predmetih itd.). Dogodek bo potekal prek ZOOM-a v sredo 14. 10. 2020 ob 13.00, do slednjega lahko dostopate prek povezave TUKAJ. Vse lepo, študentske tutorke Daniela Radevska Lara Bojadjieva Vida Vatovec

Izzivi v tujini

V torek, 13. 10. 2020 ob 14.00 uri, bo v okviru dogodka »Izzivi v tujini« izvedena spletna predstavitev aktivnosti in možnosti izmenjav za študente v okviru Venice International University (VIU). Informacije o predstavitvi in prijavnica so objavljene na www.uni-lj.si/studij/partnerji/viu.

A vista igra 1 in 2

Razdelitev urnika za predmet A vista igra 1 in 2 bo v torek, 6. 10. ob 11. uri v atriju Akademije za glasbo. Način pouka ostane isti, dva študenta na 30 minut pouka, le zaradi covida boste hodili vsak drugi teden, da bo pouk individualen. Na voljo je sreda popoldan, od 14. ure dalje, četrtek od 16.30 dalje, ter dva termina v petek zjutraj, med 9. in 10. uro. Zamudnikom termine določim jaz. Pozdrav, Bojana Karuza

Obvestilo glede obštudijske dejavnosti (Šport)

  Prijave na strani za Obštudijsko dejavnost se odprejo v ponedeljek, ob 12. uri (prijavnica prej ne bo aktivna): https://www.uni-lj.si/obstudijske_dejavnosti/sport/ects_sportni_predmeti/

Online presentation for international students, 30 September 2020

On Wednesday, 30 September 2020 at 10 a.m., we organised  a special online presentation for international students.   PPT PRESENTATION   During the event we presented an opportunity to obtain useful first-hand information about studying at the University of Ljubljana and about living in Ljubljana. Students also received information regarding the arrangement of health insurance, registration of residence permits, accommodation in Student Dormitory, scholarship opportunities, subsidised meals, public transport, the presentation of the University of Ljubljana Career Centers, tutoring, extracurricular and other activities for students organised by the University of Ljubljana. Students also received detailed information about Year Plus, where they can acquire linguistic and other competences and expertise from selected study fields. www.uni-lj.si/study/news/reception

Predavanja iz predmeta Specialna didaktika pouka pihal I in II (red. prof. Andrej Zupan)

Spoštovane študentke in študenti,  obveščam vas, da se predavanja iz predmeta Specialna didaktika pouka pihal I in II, nosilca predmeta red. prof. Andreja Zupana, pričenjajo jutri, 2. 10. 2020, v Dvorani Akademije za glasbo v prostorih Univerze v Ljubljani na Kongresnem trgu po naslednjem razporedu:   8.30 - 10.00  Specialna didaktika pouka pihal I 10.15 - 11.45 Specialna didaktika pouka pihal II   Prosim, da potrdite prejem sporočila na e-mail: ana.kavcicpucihar@ag.uni-lj.si    Veselim se srečanja z vami in vas lepo pozdravljam,  asist. dr. Ana Kavčič Pucihar

Avdicija za koncertnega mojstra Simfoničnega orkestra UL AG

Datum avdicije: 28. 10. 2020 ob 11.00 (prostor objavljen naknadno)   Spored:  - W. A. Mozart: Koncert za violino po izbiri, 1. stavek s kadenco - tehtno delo po lastni izbiri (stavek koncerta ali virtuozna skladba)     Orkestrski parti: - F. Mendelssohn: Simfonija št. 4, »Italijanska« – izvleček - W. A. Mozart: »Jupiter« Simfonija – 4 stavek – izvleček - J. S. Bach: Arija (Erbarme dich) iz Pasijona po Mateju za violino solo – izvleček   Prijave za avdicije pošljite na janez.podlesek@ag.uni-lj.si do vključno 26. 10. 2020. Note za orkestrske parte lahko dobite na spletni strani UL AG (Koncertna dejavnost/Ansambli/Note).  

Sestanek s profesorji skupinskih predmetov (Harmonija, Kontrapunkt, Solfeggio, Zgodovina, Glasbena didaktika, Jazz harmonija)

Vsi študentje prvega letnika 3,, 4., 5., in 6. oddelka ste vljudno vabljeni na sestanek s profesorji skupinskih predmetov (Harmonija, Kontrapunkt, Solfeggio, Zgodovina, Glasbena didaktika, Jazz harmonija), ki bo potekal v četrtek 1. oktobra 2020 v dvorani Univerze in sicer po naslednjem urniku: – od 9h do 10h za 3. in 5. oddelek, – od 10h do 11h za 4. in 6. oddelek.   ODDELKI: 3. oddelek – Oddelek za petje 4. oddelek – Oddelek za instrumente s tipkami 5. oddelek – Oddelek za instrumente s strunami 6. oddelek – Oddelek za pihala, trobila in tolkala   Vljudno vabljeni.

REZULTATI AVDICIJE ZA SOLISTIČNE NASTOPE Z ORKESTRI V SEZONI 2020/2021

Strokovna žirija je kandidate ocenjevala z ocenami od 50 do 100 in pri tem upoštevala naslednje kriterije:tehnično – profesionalno raven in spominsko zanesljivost ter predvsem muzikalno prepričljivost in celotni umetniški vtis. Člani komisije svojih študentov niso ocenjevali. Žirija je na podlagi povprečnih ocen razvrstila kandidate ter soglasno sklenila, da objavi vrstni red prvih dvajsetih. REZULTATI AVDICIJE ZA SOLISTIČNE NASTOPE Z ORKESTRI V SEZONI 2020/2021

Informacija glede prihajajočih tujih študentov iz držav, ki niso na zelenem seznamu, pred prihodom v Slovenijo

Informacija glede prihajajočih tujih študentov iz držav, ki niso na zelenem seznamu, pred prihodom v Slovenijo Z veljavnim Odlokom o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji, na kontrolnih točkah na notranjih mejah in v notranjosti Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 112/20 in 115/20; v nadaljevanju: odlok) se, upoštevajoč zlasti prvi odstavek njegovega 9. člena, za osebe, ki vstopajo v Slovenijo iz držav ali administrativnih enot držav, ki niso na seznamu epidemiološko varnih držav (zeleni seznam), ali imajo v teh državah stalno ali začasno prebivališče, odredi karantena za obdobje desetih dni.

Več

RAZPIS ZA ZVOČNE PRISPEVKE - Projekt Evropska Kuhinja

Evropska kuhinja je kulturni projekt, ki poteka pod okriljem Goethe-Instituta. Kuhinja je neke vrste laboratorij za vsakodnevne preizkuse pri ustvarjanju jedi in druženju. Italijanska umetnica Marinella Senatore želi skuhati nekaj izjemnega: zvočni zapis Ljubljane – sestavljen iz vaših zvočnih prispevkov. Prosimo vas, da nam pošljete zvok, ki vas bodisi najbolje opiše bodisi vam pomeni največ. Lahko je kar koli – zvok iz vaše okolice, določen glas, vrsta glasbe, hrup … Lahko pa nam pošljete tudi naslov ali nekaj vrstic pesmi. Sodelujete lahko na sledeče načine: E-pošta: zvoki@goethe.de Mobitel/Whatsapp: +49 152 082 405 99 Ali pa jih prinesete na vaš lokalni Goethe-Institut Mirje 12 1000 Ljubljana.

Več

VPIS 2020/21 za študente brez opravljenih vseh obveznosti

* PROŠNJE KOMISIJI ZA ŠTUDENTSKE ZADEVE *Komisija bo obravnavala le prošnje, oddane elektronsko prek programa Vis, obenem pa morajo biti tudi natisnjene in fizično poslane na naslov: Komisija za študijske zadeve, Akademija za glasbo, Stari trg 34, 1000 Ljubljana. Izjema so študenti, ki pavzirajo več kot dve leti in zato nimajo aktivnega profila v programu Vis (ti oddajo prošnjo le po fizični poti). Odgovor na prošnjo boste prejeli prek programa Vis.   * PROŠNJE ZA VPIS 2020/21 * Vsi študenti, ki ne izpolnjujete pogojev za vpis v višji letnik (opravljenih 60 KT v 1. letniku / opravljenih 120 KT v dveh letnikih) ali ponavljanje letnika (opravljenih vsaj 40 KT tekočega letnika in opravljene vse obveznosti prejšnjih letnikov), takoj ko boste imeli vpisane vse ocene (tudi negativne), nemudoma oddajte prošnjo na Komisijo za študijske zadeve (KZŠZ). Zadnja seja KZŠZ bo 17. septembra. Obravnavane bodo vse prošnje, ki bodo na Akademijo za glasbo prispele do 16. septembra do 15. ure.   * PODALJŠANJE STATUSA IZ RAZLOGA IZREDNIH RAZMER *ZIUZEOP v 49. členu uvaja novo pravico študentov, to je podaljšanje statusa študenta iz razloga razglašene epidemije v državi. Študent mora na članico posredovati prošnjo in izkazati razloge. Članica prošnje obravnava individualno in na enak način kot prošnje študentov za podaljšanje statusa iz drugih razlogov.Uveljavitev te pravice za vpis v študijskem letu 2020/2021 ne bo vplivala na druge pravice iz 70. člena ZViS.

PRILOŽNOST SODELOVANJA V KOMIČNI OPERETI KANDID

  Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani v koprodukciji s Slovenskim komornim glasbenim gledališčem in Cankarjevim domom, v mesecu novembru pripravlja  scensko izvedbo komične operete v dveh dejanjih Leonarda Bernsteina - KANDID. Za izvedbo iščemo vse pevske glasove, ki bi kot zboristi sodelovali v edinstvenem projektu! Kot zunanji študent lahko vpišeš na Akademiji za glasbo UL izbirni predmet ZBOR in prejmeš 3ECTS.   Glasovni preizkus bo potekal v ponedeljek, 21. 9. 2020 in torek, 22. 9. 2020, ob 19.00 uri, v Dvorani Univerze (Kongresni trg 12).   Na glasovni preizkus se je potrebno predhodno prijaviti na e-naslov: sebastjan.vrhovnik@ag.uni-lj.si, kjer boste prejeli tudi vse ostale potrebne informacije.  

Več

Odličen uspeh tenorista Gregorja Ravnika

Tenorist Gregor Ravnik je prišel v finale enega največjih pevskih tekmovanj na svetu: Mednarodno tekmovanje Virgilijus Noreika, v Vilni, Litva. Izmed stotine prijav kandidatov s celega sveta je prišel preko 1. in 2. kroga, do finala med osem najboljših. V sredo, 23. 9. 2020 bo z orkestrom Opere v Vilni tekmoval za visoke nagrade, tudi preko live prenosa z njihove spletne strani.

RAZPIS PREŠERNOVIH NAGRAD UNIVERZE V LJUBLJANI in PREŠERNOVIH NAGRAD AKADEMIJE ZA GLASBO za študijsko leto 2019/2020

RAZPIS PREŠERNOVIH NAGRAD UL in PREŠERNOVIH NAGRAD UL AG za študijsko leto 2019/2020    

Več

VIU - spletna predstavitev za študente, 16. 9. 2020 ob 10.00 uri

V sredo, 16. 9. 2020 ob 10.00 uri, bodo na UL izvedli spletno predstavitev aktivnosti in možnosti izmenjav za študente v okviru Venice International University (VIU). Informacijo smo objavili tudi na spletni strani www.uni-lj.si/studij/partnerji/viu.    

AVDICIJA ZA SOLISTIČNE NASTOPE Z ORKESTRI 2020/2021 - POPRAVLJEN RAZPORED

Kandidati se zvrstijo po abecednem redu (začetno črko "G" je določi žreb na razširjenem kolegiju dekana UL AG dne 3.9.2020).Kandidate bo ocenjevala strokovna komisija, sestavljena iz predavateljev oddelkov za dirigiranje, petje, inštrumentes tipkami, godala in druge inštrumente s strunami, pihala, trobila in tolkala, staro ter sakralno glasbo v sestavi: izr. prof.Renata Bauer, doc. Žiga Brank, prof. Pia Brodnik, doc. Marko Hribernik, izr. prof. Barbara Jernejčič Fürst, prof. Vasilij Meljnikov,prof. Egon Mihajlović, prof. Vladimir Mlinarić, prof. Mario Perestegi, prof. dr. Karolina Šantl Zupan in izr. prof. Dario Teskera. RAZPORED (12. 9.)

Prihod iz države na rumenem seznamu

Spoštovani, za prihod iz države na rumenem seznamu (kamor je trenutno uvrščena tudi Grčija) se izjemoma omogoči vstop v Slovenijo brez karantene osebi, ki prehaja mejo zaradi vključenosti v vzgojo in izobraževanje (10. člen, 1. odstavek, 11. točka Odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji, na kontrolnih točkah na notranjih mejah in v notranjosti Republike Slovenije), kar izkazuje z ustreznimi dokazili, na primer s potrdilom o vpisu na fakulteto (oziroma visokošolski zavod). Če oseba uveljavlja izjemo iz 11. točke, predložitev negativnega izvida testa na COVID-19 ni zahtevan (10. člen, 2. odstavek Odloka). Lep pozdrav,   Sektor za odnose z javnostmi - Policija Ministrstvo za notranje zadeve Republika Slovenija

Naknadni razpis za mobilnost študentov Erasmus+ 2020/21

Ne pozabite, rok za prijavo na naknadni Erasmus+ razpis za namen študija je 7. 10. 2020. Prijavite se izključno v VIS-u.

Več

Naknadni razpis za mobilnost študentov Erasmus+

Objavljen je naknadni razpis za mobilnost študentov z namenom študija v okviru programa Erasmus+. Rok za prijavo je 7. 10. 2020. prijavite se izključno v VIS-u, prijava je možna od 9. 9. 2020 dalje.

Več

Arrival to Slovenia: Covid-19 Related Information

We are trying to contain the spread of new coronavirus infections by the use of entry restrictions and other measures at the borders of Slovenia. As every country, Slovenia has made three lists of countries according to Covid-19 situation - green, yellow and red. You can find regularly updated information about border crossing at the Police and the Ministry of Interior website. more ...

12. mednarodno tekmovanje "Giovani Musicisti - Città di Treviso"

12. mednarodno tekmovanje "Giovani Musicisti - Città di Treviso" - rok za prijavo je 15. 9. 2020.

Več

Fulbrightove štipendije

Na spletni strani veleposlaništva ZDA je objavljen razpis Fulbrightovih štipendij za študijsko leto 2021-2022. V primeru, da vas zanima Fulbrightov program izmenjav se prijavite do 15. 9. 2020.

Navodila za prehajanje slovenske meje

Navodila za prehajanje meje se spreminjajo glede na aktualno epidemiološko sliko v Sloveniji in tujini. Svetujemo vam, da pred prehodom meje preverite zadnje informacije na spletnih straneh pristojnih služb.   Policija Nacionalni inštitut za javno zdravje Ministrstvo za notranje zadeve Predstavništva Republike Slovenije v tujini

Informacija o možnostih zagotavljanja izvajanja karantene za tuje študente

Izvajanja karantene v tem trenutku ni mogoče organizirati in zagotavljati na nacionalni ravni. Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) smo preverjali različne možnosti za zagotavljanje namestitev za študente/-ke, ki bi morali v karanteno, a do danes, po številnih posvetih in s skupnimi močmi, še nismo uspeli najti optimalne rešitve. Srečujemo se s številnimi oteževalnimi okoliščinami, ki se nanašajo zlasti na možnost izvajanja karantene. Poleg zagotovitve objekta, namenjenega izvajanju karantene popolnoma zaprtega tipa, je namreč potrebno upoštevati tudi ustrezno razpoložljivost in opremljenost zaposlenih, ki bi lahko opravljali naloge varnega in ustreznega izvajanja karantene v skladu s priporočili in navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), osebe, odgovorne za organizacijsko izvedbo postopkov, ter samo logistiko. Glede na trenutno zakonodajo opozarjamo tudi na dejstvo, da mora stroške, povezane z izvajanjem karantene, kriti študent/-ka sam/-a; ti vključujejo bivanje, prehrano, čiščenje, razkuževanje in ravnanje z odpadki ter potne in ostale stroške. več ...

Subvencionirano bivanje v javnem zavodu Študentski dom Ljubljana v študijskem letu 2020/2021

Subvencionirano bivanje v javnem zavodu Študentski dom Ljubljana v študijskem letu 2020/2021 Študentski dom Ljubljana omogoča študentom v številnih domovih, ki se nahajajo v Ljubljani na različnih lokacijah v bližini visokošolskih zavodov (Rožna dolina, Mestni log, Center, Bežigrad in Šiška), kakovostne bivalne pogoje za študij po subvencioniranih nastanitvenih cenah ter raznovrstne kulturne, športne in druge prostočasne dejavnosti. Za bivanje v javnem zavodu Študentski dom Ljubljana, je v okviru razpoložljivih kapacitet, poleg pogojev, ki jih mora izpolnjevati študent za subvencionirano bivanje, potrebna tudi pravočasna prijava na Razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov visokošolskega študija v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2020/2021. Prošnjo za sprejem ali podaljšanje bivanja je potrebno oddati preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ. Zadnji rok za oddajo prošnje je 17. avgust 2020. www.uni-lj.si/v_ospredju/2020080314053053/

Več

Sistematski pregledi za študente med počitnicami

Sistematski pregledi za študente prvih letnikov dodiplomskega študija in 2. ter 3. letnike, ki v 1. letniku študija sistematskega pregleda še niso opravili ter za študente magistrskega študija, se bodo ponovno začeli izvajati zadnji teden avgusta, ko bodo na voljo novi termini.

Več

Na tekmovanje Evrovizijski mladi glasbeniki gre hornist Sebastijan Buda

Letošnje tekmovanje bo v Zagrebu, datum pa zaradi razmer še ni znan Strokovna žirija za izbor slovenskega predstavnika Evrovizijskega mladega glasbenika je odločila, da bo med najboljšimi klasičnimi glasbeniki Slovenijo zastopal devetnajstletni hornist Sebastijan Buda. več ... Čestitke.

Ansambel za novo glasbo

Javni razpis / poziv: Ansambel za novo glasbo, odprta mesta za: - vokal (sopran / alt / tenor / bariton) in inštrument (akustični / elektronski). Prijava je možna do 27. 7. 2020, na e-naslov: info@abeceda.io.  

Več

Mednarodno tekmovanje in festival za mlade talente (instrumenti s strunami, klavir, petje, pihala in trobila)

Mednarodno tekmovanje - 3rd New Talent Competition - online format. Rok za prijavo je 3. avgust 2020.   SPLETNA STRAN BROŠURA

Več

Poziv k doslednemu spoštovanju preventivnih ukrepov zaradi slabšega epidemiološkega stanja

Spoštovani zaposleni in študenti, zaradi slabšega epidemiološkega stanja in vladnega ukrepa o ponovni obvezni uporabi zaščitnih mask v zaprtih prostorih, bi vas rad ponovno pozval k doslednemu spoštovanju preventivnih ukrepov, kot so: higiena rok, razdalja med osebami najmanj 1,5 m in kjer to ni možno, dosledna uporaba zaščitnih mask. Priporočam, da preventivne ukrepe spoštujete tudi izven kraja zaposlitve in tako pripevate k preprečevanju širjena koronavirusa. Univerza v Ljubljani prof. dr. Igor Papič, rektor Rektor UL / Rector of the University of Ljubljana Rektorat univerze / University Rectorate Univerza v Ljubljani / University of Ljubljana Kongresni trg 12, SI-1000 Ljubljana, Slovenija / Slovenia T.: +386 1 2418 600, M.: +386 41 509 703 Igor.Papic@uni-lj.si, www.uni-lj.si

Mednarodno tekmovanje Bürgerhaus Bad Liebenwerda

Mednarodno tekmovanje Bürgerhaus Bad Liebenwerda med 6. in 8. novembrom 2020. RAZPIS. Prijava je možna do 30. 6. 2020.

1. rok sprejemnih preizkusov za drugostopenjske magistrske programe UL AG, 26. 6. 2020

1. rok sprejemnih preizkusov za drugostopenjske magistrske programe UL AG, 26. 6. 2020   Zaradi podaljšanega roka prijav v eVŠ do 9. junija 2020 bo za morebitne kandidate, ki so se v eVŠ prijavili po 15. maju 2020, PGUN dne 26. junija 2020. Pravilnik, Dopolnila k pravilniku (I. stopnja) in navodila za tehnično izvedbo preizkusov na daljavo ostanejo nespremenjeni. Kandidati bodo z elektronsko pošto iz referata osebno obveščeni o ostalih podrobnostih

Spremembe Razpisa za vpis v doktorske študijske programe za študijsko leto 2020/2021

Spremembe Razpisa za vpis v doktorske študijske programe za študijsko leto 2020/2021   https://www.uni-lj.si/studij/doktorski/razpis2021 in https://www.uni-lj.si/study/doctoral/call2021  

Subvencionirana študentska prehrana v študijskem letu 2020/21/Subsidized Student Meals in the academic year 2020/21

Subvencionirana študentska prehrana v študijskem letu 2020/21 Subsidized Student Meals in the academic year 2020/21

KORONAVIRUS: Priporočila za delo po 1. 6. 2020

Spoštovani študenti in zaposleni na Univerzi v Ljubljani, skladno s sproščanjem ukrepov Vlade RS za preprečevanje koronavirusa COVID-19, vam za delo po 1. 6. 2020 podajam naslednja priporočila: pedagoški proces naj se povsod kjer je to možno do konca študijskega dela 2019/2020 izvede na daljavo, pedagoške in klinične vaje, strokovne ekskurzije, fizična izvedba izpitov, znanstveno-raziskovalno delo in delo administrativno-tehničnih služb naj poteka ob upoštevanju preventivnih ukrepov in ustrezne zaščitne opreme, kjer je to skladno z načrti predvideno in potrebno. Zaradi preklica epidemije od 1. 6. 2020 ni več pravne podlage za delo od doma z odredbami, ki ste jih prejeli v skladu s 169. členom ZDR-1, ki opredeljuje možnosti spremembe opravljanja dela zaradi naravnih in drugih nesreč. V zvezi s tem vam sporočamo, da so v postopku sprejema navodila rektorja o občasnem delu na domu, ki bodo omogočala v prehodnem obdobju (v mesecu juniju) delo od doma zaradi preventivnih ukrepov nadaljnjega preprečevanja okužb. Delo v prihodnjem tednu organizirajte skladno z osnutkom navodil, ki so jih prejeli tajniki na kolegiju tajnikov. Ostale formalnosti, ki jih je potrebno urediti, bomo urejali prihodnji teden.   Lep pozdrav in uspešno delo,   Univerza v Ljubljani prof. dr. Igor Papič, rektor Rektor UL / Rector of the University of Ljubljana Rektorat univerze / University Rectorate Univerza v Ljubljani / University of Ljubljana Kongresni trg 12, SI-1000 Ljubljana, Slovenija / Slovenia T.: +386 1 2418 600, M.: +386 41 509 703 Igor.Papic@uni-lj.si, www.uni-lj.si

Več

Temsig plakete, nagrade in posebna priznanja

Plakete, nagrade in posebna priznanja študentov in korepetitorjev na 49. TEMSIG tekmovanju lahko prevzamete v Mednarodni pisarni na UL AG, Stari trg 34, Ljubljana.

49. TEMSIG - disciplini rog in jazz solo

Spoštovani, obveščamo vas, da se bo 49. tekmovanje mladih glasbenikov RS zaključilo v mesecu juniju. Jazz solo: 29. junij 2020 na GŠ Murska Sobota Rog: 29. in 30. junij 2020 na GŠ Slovenska Bistrica Tekmovanje bo potekalo po že znanem urniku, brez občinstva.   Predsednica Komisije Temsig Polona Češarek

Vabilo Prešernovim nagrajencem: EUTOPIA - ICUR videokonferenca

ICUR – INTERNATIONAL CONFERENCE OF UNDERGRADUATE RESEARCH Zveza EUTOPIA vabi Prešernove nagrajence Univerze v Ljubljani, ki so to univerzitetno nagrado prejeli tekom ali ob koncu prve stopnje študija ( 2018 in 2019), da predstavijo svoje nagrajeno delo študentom z vsega sveta. Sprejmite povabilo in bodite eden od šestih izbrancev z Univerze v Ljubljani, ki bodo s svojimi prispevki sodelovali na videokonferenci kot prvi sodelujoči z Univerze v Ljubljani. To možnost bo dobilo prvih 6 prijavljenih študentov. Videokonferenca bo potekala 29. in 30. 9. 2020 v več državah in celinah istočasno. Več o dogodku si lahko preberete v prilogi in na spletni strani https://www.icurportal.com/icur-2020/. Če želite sodelovati, pošljite izpolnjen obrazec najkasneje do 29. 5. 2020 na naslov: Služba za mednarodno sodelovanje UL Kongresni trg 12 1000 Ljubljana, SI ali na elektronski naslov: Intern.office@uni-lj.si

Prvi poziv za dodelitev enkratne finančne pomoči študentom UL AG

Študentski svet UL Akademije za glasboLjubljana, 18. 5. 2020 objavlja:PRVI POZIV ZA DODELITEV ENKRATNE FINANČNE POMOČI ŠTUDENTOM UL AG

Najpogostejša vprašanja samozaposlenih v kulturi

Na povezovalnem srečanju boste imeli bodoči in aktualni samozaposleni v kulturi priložnost, da naslovite svoje dvome in vprašanja na izkušene kolege in kolegice. Delavnica bo izvedena preko spleta PRIJAVA.

Več

ODLOK o preklicu epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19)

O D L O K o preklicu epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19)

Delavnica - Priprava na orkestrske avdicije

Razpisana je druga delavnica priprava na orkestrske avdicije, namenjena študentom violine, viole in violončela UL AG. Prijavo pošljite na e-naslov: aginter@ag.uni-lj.si do 22. 5. 2020.

Več

Priprava na orkestrske avdicije - delavnica

Razpisujemo 2 delavnico Priprava na orkestrske avdicije. Zaradi trenutnih razmer bo delavnica potekala na daljavo (Zoom, Skype, videoposnetki) brez skupnega igranja. Projekt je namenjen vsem študentom violine, viole in violončela UL AG. Prijavo pošljite na e-naslov: aginter@ag.uni-lj.si do 22. 5. 2020.

Več

Protokol za zaposlene in študente ob vračanju na delo v poslovne prostore UL AG

Protokol za zaposlene in študente ob vračanju na delo v poslovne prostore UL AG v času veljave ukrepov za preprečevanje širjenja SARS-CoV-2  

Kako do statusa samostojnega kulturnega delavca

Delavnica bo 18. 5. 2020, ob 11. uri. Povezavo boste prejeli na svoj mail na dan delavnice. PRIJAVA

Več

Psihosocialna podpora ob koronavirusu za študente

V času »koronakrize« smo diplomirani psihologi študenti zadnjih letnikov psihologije in magistrirani psihologi organizirali možnost brezplačne psihološke podpore, s katero nadaljujemo tudi v letošnje poletje. Internetno srečanje se izvede po dogovoru in poteka do 45 minut. Prijavite se s pomočjo spletnega obrazca. Pogovor je namenjen prvenstveno študentski populaciji, hkrati pa tudi ostalim generacijam, ki so zaradi trenutne situacije zašli v psihološko, socialno, ekonomsko ali drugačno stisko. več: PSIHOSOCIALNA PODPORA OB KORONAVIRUSU ZA ŠTUDENTE

Psihosocialna podpora ob koronavirusu

Iniciativa Psihosocialna podpora ob koronavirusu. Člani iniciative, diplomanti psihologije na ljubljanski in mariborski univerzi, so pripravili Facebook stran “Psihosocialna podpora ob koronavirusu”, kjer objavljajo prispevke, ki so povezani s posledicami koronavirusa, nudijo pa tudi možnost enkratnega, do 45 minutnega psihološkega posveta. 

Več

Postani član Kluba alumnov UL AG

Ste pred kratkim ali  že nekaj časa nazaj  zaključili študij katere koli stopnje študija na UL AG, ste morda tik pred diplomo? Če ste, vas vabimo, da se pridružite KLUBU ALUMNOV UL AG, ki deluje pod okriljem mreže klubov alumnov Univerze v Ljubljani.    

Več

Razpis za komorno igro 2019/2020

Objavljamo razpis za predmet Komorna igra, obvezni in izbirni predmet. Prosimo vse študente, da pozorno preberejo navodila.  

Več

Dopolnila k Pravilniku o PGNU za prvostopenjska univerzitetna študijska programa glasbena umetnost in glasbena pedagogika v posebnih okoliščinah

Dopolnila k Pravilniku o PGNU za prvostopenjska univerzitetna študijska programa glasbena umetnost in glasbena pedagogika v posebnih okoliščinah 2020 Predlogi dopolnil k Pravilniku o PGUN v posebnih okoliščinah 2020 so bili sprejeti na dopisni seji senata UL AG, dne 30. 4. 2020 Ta pravilnik Dopolnila k Pravilniku o Preizkusu glasbeno umetniške nadarjenosti in znanja za prvostopenjska univerzitetna programa Glasbena umetnost in Glasbena pedagogika (v nadaljevanju Dopolnila PGUN) upoštevajo in dopolnjujejo Pravilnik PGUN samo v tistem delu, ki ga zahteva prilagoditev posebnim okoliščinam 2020 zaradi možnosti okužbe z virusom Covid-19. Pričakovane vsebine in zahtevane kompetence iz Pravilnika o PGUN ostajajo v veljavi. Prilagoditve načina opravljanja PGUN so v teh Dopolnilih PGUN posebej označene z oznako “Ad” pred vsakim poglavjem oz. podpoglavjem iz Pravilnika PGUN, na katerega se nanašajo in z opozorilom »V primeru opravljanja PGUN v posebnih okoliščinah 2020«.

Delovno pravo - delavnica KC UL

Kaj moram vedeti o delovnem pravu, preden se zaposlim, okrogla miza z odvetnico dr. Nano Weber. Delavnica bo izvedena preko spleta v dveh delih, v sredo 6. 5. 2020, ob 15. uri in v torek, 12. 5. 2020, ob 13. 30 uri.      

Več

Izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka študentom

Spoštovani. Obveščamo vas, da je vloga za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka študentom objavljena na eUpravi: https://e-uprava.gov.si/si/podrocja/izobrazevanje-kultura/visoka-in-visja-sola/enkratno-izplacilo-solidarnostnega-dodatka-studentom Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (Uradni list RS, št. 49/20) v četrtem odstavku 58. člena določa, da so do enkratnega solidarnostnega dodatka v višini 150 EUR upravičeni višješolski in visokošolski študenti in študentke, ki se v študijskem letu 2019/2020 izobražujejo po javnoveljavnih študijskih programih v Republiki Sloveniji, ki se izvajajo kot redni študij in ki imajo hkrati stalno prebivališče v Republiki Sloveniji. 

Več

Krepitev rezilientnosti - delavnica KC

Predavanje Rezilientnost - kako jo krepiti v procesu vzgoje in izobraževanja bo potekalo on-line, v petek, 24. 4. 2020, od 15. do 16. 30. Prijavite se do 22. 4. 2020, povezavo boste prejeli na elektronsko pošto.

Več

Delavnica KC - Kako poskrbeti zase

Delavnica v angleškem jeziku - Taking Care for Your Well-Being bo v četrtek, 23. 4. 2020, od 16. ure dalje preko zoom-a.

Več

Pregled uporabnih informacij za študente v času epidemije

Zaradi trenutne pandemije koronavirusa se je naše vsakdanje življenje bistveno spremenilo. Brez skrbi, tu smo, da vam ponudimo nekaj koristnih informacij in vas podpremo. V nadaljevanju smo zbrali nekaj idej in koristnih informacij, da se boste lažje prebili skozi ta čas in ga morda celo obrnili sebi v prid. Vsebina se navezuje predvsem na skrb za psihofizično počutje, potencialne vire finančne pomoči in možnosti za osebni in profesionalni razvoj. Priporočamo vam redno spremljanje spletne strani in družbenih omrežij Kariernih centrov UL (Facebook in Instagram), saj tam sproti objavljamo aktualne informacije za vas. Na spletni strani Univerze v Ljubljani pa lahko spremljate tudi druge aktualne informacije, povezane s koronavirusom in delovanjem Univerze v Ljubljani. V upanju, da vam bodo zbrane informacije v pomoč, vas lepo pozdravljamo, Karierni centri Univerze v Ljubljani

Več

Mediteranski orkester

Zaradi pandemije je Mediteranski orkester odpovedan.

Začasen brezplačen dostop do knjig Cambridge University Press in Babel Scores

Seznam na GoogleDocs: Cambridge University Press 700+ HTML textbooks, Cambridge Companions, Cambridge Histories, Cambridge Elements učbeniki, monografije 31.5.2020 dostopno na lokacijah UL, CTK in NUK oz. za študente in zaposlene z geslom za oddaljeni dostop Povezava pripelje samo na knjige, ki so v tem prostem dostopu za UL (2.101 naslov). _____________ BABEL SCORES https://www.babelscores.com/catalog

ALUMNI UL AG

Ne spreglejte katere vsebine vam naši partnerji z ugodnostmi nudijo v času epidemije s koronavirusom. Na voljo so vam spletni ogledi različnih gledaliških predstav SNG Drame Ljubljana, SNG Nova Gorica, virtualne razstave v Cankarjevem domu, ogled muzejskega arhiva Gorenjskih muzejev in Tehniškega muzeja, kuhanje z Mestnim muzejem Ljubljana ter še mnogo drugih aktivnosti. Več si lahko preberete na spodnji povezavi in v kategoriji posameznega partnerja.

Več

KC UL - storitve na daljavo

KC UL vam ponujajo izobraževalne delavnice in svetovanje preko različnih on-line medijev.

Več

Video sporočilo rektorja prof. dr. Igorja Papiča

video sporočila rektorja prof. dr. Igorja Papiča

Več

Štipendije za dodiplomske študente zveze Eutopia

Spoštovani, obveščamo vas, da so okviru zveze Eutopia razpisane štipendije za dodiplomske študente, ki imajo idejo za interdisciplinarni raziskovalni projekt. Raziskovanje bo potekalo v poletnem času na eni od članic zveze Eutopia (Univerza v Warwicku, Univerza Vrije v Bruslju, Univerza v Göteborgu, Univerza Cergy Pariz in Univerza Pompeu Fabra Barcelona). Rok za prijavo je 31. marec 2020. Podrobnejše informacije v zvezi z razpisom si lahko ogledate na tej povezavi. Posodobili smo tudi seznam poletnih šol Univerze v Ljubljani. Več informacij o razpisanih poletnih šolah lahko najdete na slovenski in angleški podstrani. Vnaprej se vam zahvaljujemo za obveščanje študentov o razpisanih aktivnostih in vas lepo pozdravljamo. S spoštovanjem, Katja Cerar

Podaljšanje veljavnosti vseh ukrepov o prekinitvi izvajanja vseh oblik neposrednega pedagoškega dela in omejitvi osebnih stikov pri vseh aktivnostih na Univerzi v Ljubljani in uporabi drugih oblik pedagoških aktivnosti in ostale komunikacije

SKLEP rektorja Univerze v Ljubljani prof. dr. Igorja Papiča (objavljen dne 18.3.2020): Do vključno 13. 4. 2020 oziroma do preklica tega sklepa se podaljša veljavnost vseh ukrepov o prekinitvi izvajanja vseh oblik neposrednega pedagoškega dela in omejitvi osebnih stikov pri vseh aktivnostih na Univerzi v Ljubljani in uporabi drugih oblik pedagoških aktivnosti in ostale komunikacije, skladno s sklepi kolegija dekanov z dne 12. 3. 2020. Sklep stopi v veljavo takoj in velja do preklica, najmanj pa do vključno 13. 4. 2020.

Več

Ponudba članic Univerze v Ljubljani v času kriznih razmer za zaposlene, študente, zunanjo javnost

Spoštovani sodelavci, študenti in drugi obiskovalci spletne strani Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, posamezne članice Univerze v Ljubljani pripravljajo v teh kriznih časih, ko študijski procesi potekajo po malo drugačnih pravilih kot običajno, različno (praviloma brezplačno) ponudbo za zaposlene, študente, pa tudi zunanjo javnost (na primer webinarji, video predavanja, prispevki, drugi dogodki, …). Vsak teden ob petkih bo objavljena ponudba za naslednji teden.

Več

Podelitev dodiplomskih listin

Ljubljana, 19. marec 2020    Spoštovani, zaradi podaljšanja ukrepov, povezanih z novim koronavirusom, bomo podelitev dodiplomskih listin prestavili za nedoločen čas. O novem datumu vas bomo pravočasno obvestili.   Hvala za razumevanje in ostanite zdravi.   Z lepimi pozdravi, red. prof. Marko Vatovec, dekan Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani

Univerza v Grazu razpisuje štipendije

Štipendije GO STYRIA RESEARCH SCHOLARSHIP, ki jih razpisuje Univerza v Gradcu so namenjena magistrskim, doktorskim in postdoktorskim študentom za namen raziskovalnega dela za največ 4  mesece.

Več

Pomoč študentom pri izobraževanju na daljavo

Digitalna UL - pomoč študentom pri izobraževanju na daljavo, ki lahko svoja vprašanja pošljejo na elektronski naslov Studenti@pef.uni-lj.si

Psihosocialna svetovalnica

Psihosocialno svetovalnico za študente in študente s povezavo do spletne strani svetovalnice: http://www.pef.uni-lj.si/894.html    

Več

NUJNO OBVESTILO ZAPOSLENIM IN ŠTUDENTOM UL

Glede na aktualne razmere je rektor UL sprejel naslednji SKLEP Do vključno 23. marca 2020 oziroma so preklica tega sklepa se prekine z izvajanjem vseh oblik neposrednega pedagoškega dela in omeji osebne stike pri vseh ostalih aktivnostih (kjer je to mogoče) in uporabi druge oblike komunikacije (e-pošta, videokonference in sestanki, telefonska komunikacija ...). Stiki med zaposlenimi in študenti ter zunanjimi partnerji naj se omejijo na najmanjšo možno mero. Neposredno pedagoško delo in pouk se v največji meri nadometi s študijem na daljavo in individualnim učenjem. Sklep velja do preklica, najmanj pa do 23. marca 2020 in stopi v veljavo takoj.   O nadaljnjih navodilih vas bomo obveščali.   S spoštovanjem, prof. dr. igot Papič Rektor  

Prosto delovno mesto na Vienna Philharmonic orchestra Academy

Vienna Philharmonic orchestra Academy je objavila prosto delovno mesto za področje tenorskega pozavnista.

Več

Ukrepi na UL AG zaradi COVID-19

Spoštovani,   na podlagi ukrepov in priporočil Rektorja Univerze v Ljubljani (UL), usklajenih s strokovno skupino UL, ki so bila posredovana včeraj zvečer vsem članicam UL, bodo na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani zaradi posebnih okoliščin povezanih s koronavirusom v tem tednu od vključno 10. 3. 2020 od 16. ure dalje do 13. 3. 2020 do 21. ure veljali naslednji ukrepi:   odpovedana so vsa skupinska predavanja in hospitacije, visokošolski učitelji in visokošolski sodelavci naj študentom po elektronski poti posredujejo podrobna navodila glede snovi, ki jo morajo v tem času samostojno preštudirati, visokošolski učitelji in visokošolski sodelavci naj študentom omogočijo pouk na daljavo tako, da bo pedagoški proces v tem času čim manj oviran, visokošolski učitelji in visokošolski sodelavci naj pri izvajanju individualnega pouka ravnajo v dogovoru s študenti s poudarkom na zagotavljanju varnosti vseh udeležencev v pedagoškem procesu ob upoštevanju vseh danih navodil, govorilne ure za študente naj se izvajajo po elektronski poti.   Za zaposlene na UL AG veljajo enaka pravila kot doslej, skladna z zadnjimi objavljenimi navodili, prav tako ni službenih poti na ogrožena območja, odsvetovana so zasebna (turistična) potovanja na ogrožena območja. Ukrepi se bodo prilagajali vsakokratnim epidemiološkim razmeram v Sloveniji.   Lepo vas pozdravljam   Prof. Marko Vatovec Dekan UL AG  

Erasmus + / Navodila glede sprememb aktivnosti zaradi virusa COVID-19

V primeru, da vam okoliščine v zvezi s koronavirusom ovirajo izvedbo aktivnosti, je priporočen postopek razmisleka SLEDEČ.  

Več

Pomembno obvestilo

Spoštovani!   Obveščamo vas, da bo zaradi preventivnih ukrepov, vezanih na COVID-19, UŠD Rožna dolina zaprta od danes do vključno 20. 3. 2020! Kreditno ovrednoteni programi in programi dnevne rekreacije v tem času odpadejo. Ostali dogodki in tečaji so prestavljeni oz. odpovedani.   Prosim, da o tem obvestite študente.   Najlepša hvala in lep dan,   Univerza v Ljubljani Lučka Cencič Samostojna strokovna delavka VII/2 (I)  / Officer Center za obštudijsko dejavnost  / University Office for Extracurricular Activities - COD Univerza v Ljubljani / University of Ljubljana Kongresni trg 12, SI-1000 Ljubljana, Slovenija / Slovenia T.: +386 1 2418 633 lucka.cencic@uni-lj.si, www.uni-lj.si

Odpoved vaj in koncertov UL AG

Spoštovani, obveščamo vas, da so na seji sveta za nacionalno varnost zaradi nevarnosti širjenja okužbe s koronavirusom sprejeli odredbo o prepovedi vseh prireditev v zaprtih prostorih, kjer bi bilo nad 100 obiskovalcev. Na podlagi sklepa dekana UL AG so do preklica vse vaje in koncerti UL AG odpovedani. Lepo vas pozdravlja, Prof. Marko Vatovec Dekan UL AG

Pojasnila in napotki v zvezi s koronavirusom COVID 19

Preliminarne usmeritve glede koronavirusa (COVID-19), ki vsebujejo ažurirane uradne informacije   Napotki za pripravo načrta zagotavljanja kontinuiranega dela v vzgojno izobraževalnih, visokošolskih in raziskovalnih zavodih v času koronavirusa   Novi koronavirus SARS-CoV-2: Aktualne informacije in navodila

Več

Krepim komunikacijske veščine - delavnica KC

Delavnica bo izvedena na praktičen način, teoretska izhodišča bodo podprta z interaktivnimi elementi in praktičnimi vajami, individualnimi nalogami, delom v parih in malih skupinah ter diskusijami.

Več

Zmagovalka letošnjega tekmovanja študentov klavirja Akademije za glasbo za štipendijo YAMAHA MUSIC FOUNDATION

Zmagovalka letošnjega tekmovanja študentov klavirja Akademije za glasbo za štipendijo YAMAHA MUSIC FOUNDATION OF EUROPE je Lara Oprešnik iz razreda red. prof. Hinka Haasa. Iskrene čestitke!

Avdicija za solistične nastope z orkestri v koncertni sezoni 2020/2021

Avdicija za koncertno sezono 2020/2021 bo po sklepu senata UL Akademije za glasbo organizirana v obliki javnega tekmovanja, ki bo potekalo v eni etapi in bo odprto za občinstvo.   Novi rok prijave 26.6.   POMEMBNO OBVESTILO – PODALJŠANJE RAZPISA (Word, pdf.) AVDICIJA ZA SOLISTIČNE NASTOPE Z ORKESTRI V KONCERTNI SEZONI 2020/2021 (razpis pdf., Word) PRIJAVNICA (pdf., Word) PRAVILA O AVDICIJI za solistične nastope študentov z orkestri in o avdicijah za solistične nastope študentov v programskih orkestrskih in zborovskih projektih Univerze v Ljubljani Akademije za glasbo

Več

TEKMOVANJE PIANISTOV ZA ŠTIPENDIJO YAMAHA MUSIC FOUNDATION OF EUROPE 2020

Petek, 28. februar 2020, ob 15.00, Kazinska dvorana(Tekmovalci bodo igrali na koncertni klavir YAMAHA CFX 275)  

Več

Razpis za financiranje klavirske redukcije orkestrske partiture dveh koncertov za saksofon

RAZPIS ZA FINANCIRANJE KLAVIRSKE REDUKCIJE ORKESTRSKE PARTITURE DVEH KONCERTOV ZA SAKSOFON Študentski svet Univerze v Ljubljani Akademije za glasbo razpisuje natečaj za financiranje klavirske redukcije orkestrske partiture koncertov:   M. Loridan: Orientale za dva saksofona in pihalni orkester B. Mantovani: Troisième round za saksofon in ansambel v višini 170,00 € za vsak koncert. Rok za oddajo: petek, 21. februar 2020, do 22.00 Za vsak koncert bo izbran en študent UL Akademije za glasbo s smeri Kompozicija in glasbena teorija ali en študent za oba koncerta. Ob prijavi je potrebno predložiti: motivacijsko pismo, potrdilo o vpisu, življenjepis in podatke o kandidatu (ime in priimek študenta, letnik in smer študija, številka transakcijskega računa).

Mojstrski tečaj klavirja

za študente dodiplomskih in magistrskih programov GU in IPP (smer klavir) bo potekal v soboto, 7. in v nedeljo, 8. marca 2020 v učilnici 14na AG na Starem trgu. Vodil ga bo Håkon Austbø, renomirani norveški pianist in profesor na več nizozemskih in norveških akademijah. Študentom bo v dveh dnehna voljo 14 lekcij po 60 minut. več ... Prijavnica Håkon Austbø

INFORMATIVNI DAN

Študijsko  leto 2020/2021UNIVERZA V LJUBLJANI AKADEMIJA ZA GLASBO INFORMATIVNI DANPETEK, 14. februarja 2020 ob 10.00 in ob 15.00   VSI KANDIDATI STE VABLJENI: OB 10.00 V VELIKO DVORANO PALAČE KAZINA, KONGRESNI TRG 1 IN  OB 15.00 V ŠANTLOVO DVORANO UL AG, STARI TRG 34   ______________________ SOBOTA,15. februarja 2020 OB 10.00 V ŠANTLOVI DVORANI  AKADEMIJE ZA GLASBO, Stari trg 34   SPLOŠNI PODATKI SO V RAZPISU ZA VPIS 2019/2020: https://www.uni-lj.si/studij/prijavno-sprejemni-postopki/dodipl/  

Več

Med zvoki krajev - avdicija 2020

Na avdicijo Med zvoki krajev se lahko prijavite do 15. 2. 2020 (solisti) in do 28. 2. 2020 (komorne skupine). http://www.neisuonideiluoghi.it  

Več

Zaposlitveni inkubator

Zaposlitveni inkubator od 10. do 20. 2. 2020.

Več

Vabilo na preventivni sistematični pregled študentov 1. letnika v šolskem letu 2019/2020

Pregled bo v Zdravstvenem domu za študente Univerze v Ljubljani, na Aškerčevi cesti 4.S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja in potrdilo o vpisu (v papirni obliki).   VABILO  

Več

FESTIVAL NA LJUBLJANICI - POVABILO K SODELOVANJU - ZADNJI POZIV

Če ste morda spregledali: Festival Ljubljana tako kot vsako leto vabi študente Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani k nastopom na Festivalu na Ljubljanici 2020.

Več

Razpis avdicije za brezplačno udeležbo na mojstrskem tečaju klavirja Ljubljana Festivala

Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani RAZPISUJE Avdicijo za brezplačno aktivno udeležbo na poletnem mojstrskem tečaju klavirja v organizaciji Ljubljana Festivala od 27.–30. julija 2020 LJUBLJANA FESTIVAL omogoča izbranemu študentu klavirja Akademije za glasbo brezplačno aktivno udeležbo na mednarodnem mojstrskem tečaju, ki ga bo vodil italijanski pianist in profesor Epifanio Comis.   RAZPIS AVDICIJE PRIJAVNICA

Več

Razpis tekmovanja pianistov za štipendijo YAMAHA 2020

Akademija za glasbo in Yamaha Music Foundation of Europe razpisujeta štipendijo v enkratnem znesku 1.000,00 EUR študentom evropskih glasbenih akademij in visokih šol in sicer menjaje na področjih klavirja, godal, trobil, pihal in petja. Izbrana disciplina za leto 2020 je klavir. Tekmovanje za štipendijo YAMAHA 2020 bo potekalo v petek, 28. februarja 2020 od 9.30 dalje v Veliki dvorani Palače Kazina (v primeru velikega števila prijav tudi že v četrtek, 27. februarja od 15.00 dalje).   RAZPIS TEKMOVANJA PRIJAVNICA

Več

Mednarodno tekmovanje Giovani Musicisti - Città di Treviso

Mednarodno tekmovanje Giovani Musicisti - Città di Treviso bo potekalo med 2. in 4. 10. 2020 in 9. in 11. 10. 2020. Rok za prijavo je 15. 9. 2020.

Več

Lucerne Festival Academy 2020

Program and Information Brochure CERNE FESTIVAL ACADEMY 2020  

Več

Tekmovanje za komponiste v Grazu

Composition Competitions LIED and PIANO TRIO 2020 v Grazu.

Več

Bucharest International JAZZ Competition

14. Bucharest International JAZZ Competition 2020, 16. - 23. 5. 2020. ROK ZA PRIJAVO 10. 2. 2020.

Več

Victoria Adriatic International Choral Competition 2020

Victoria Adriatic International Choral Competition 2020, 15-18 June.   ROK ZA PRIJAVO 10. 3. 2020.

Več

Trondheim mednarodno tekmovanje godalnih komornih skupin

Trondheim mednarodno tekmovanje godalnih komornih skupin - zadnji dan za prijavo 20. 4. 2020!

Več

Iskrene čestitke izr. prof. Luki Juhartu za nagrado Prešernovega sklada

za umetniške dosežke v zadnjih treh letih

Več

The Tianjin Juilliard Fellowship Program

The Tianjin Juilliard School announces the launch of The Tianjin Juilliard Fellowship Program! Recipients will receive full-tuition, merit-based scholarships to pursue the US-accredited, two-year Master of Music degree in orchestral studies, chamber music, and collaborative piano at Juilliard's branch campus in China. The fellowships will be awarded to qualified members of The Tianjin Juilliard School's inaugural fall 2020 graduate class. The selection will be based on the Graduate Studies application, a selective audition process, prior musical and academic achievement, and extraordinary potential for leadership in the field. This prestigious fellowship will nurture the development of young artists at a critical point in their educational, musical, and professional development, allowing them to focus on their study with financial support. Fellows will experience enhanced programmatic opportunities, including performances and teaching experience. These opportunities will continue to expand as the institution forges partnerships around the world. There is no separate application or interview process for the Fellowship. Every applicant to Tianjin Juilliard will be considered for the new Fellowship. In addition to the full-tuition Fellowship, we will consider applicants for need-based and merit-influenced institutional scholarship. All applicants must complete the CSS Profile to be considered for scholarship, including the Fellowship. We hope you will take the opportunity to share this news with your students and colleagues! Please visit our Website to view application and pre-screening requirements or to start an application. The deadline to apply is January 15, 2020. For more information, please contact the Admissions Office in Tianjin at admissions@tianjinjuilliard.edu.cn. Best wishes,  Melissa Cocco,  Associate Dean for Enrollment Management melissa.cocco@tianjinjuilliard.edu.cn 

aktivnostih s področja informiranja in nudenja podpore ter storitev za tuje študente

Spoštovani, v torek, 21. 1. 2020, vas ob 11.00 vabimo na srečanje, v okviru katerega se bomo pogovorili o aktivnostih s področja informiranja in nudenja podpore ter storitev za tuje študente. Srečanje bo potekalo na rektoratu Univerze v Ljubljani, Kongresni trg 12 (Zbornična dvorana). Vljudno vabljeni na druženje in pogostitev po zaključku srečanja. V kolikor se želite udeležiti srečanja, vas prosimo, da se na dogodek prijavite preko obrazca na povezavi, najkasneje do četrtka, 16. 1. 2020.  

Obrazci za prijavo na TEMSIG

Spoštovani, podpisane obrazce za Državno tekmovanje mladih glasbenikov Slovenije TEMSIG lahko prevzamete v glavni pisarni pri ge. Alenki Grahek.  

Na vrh